Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 tips om Insta-worthy foto's te maken met je telefoon

Laat die likes en comments maar binnenstromen.

Het kan aan ons liggen, maar wij kunnen ons uren vergapen aan alle prachtige kiekjes die we op Instagram voorbij zien komen. Het grootste gedeelte van deze foto's is geschoten met een telefoon, dus ook jij kunt deze Insta-worthy kiekjes schieten. Hoe? Wij leggen het je uit.

1. Kies de juiste telefoon

Wat je nodig hebt voor het maken van Insta-worthy foto's? Een Instagram-account en – uiteraard – een telefoon. Hoe beter de kwaliteit van de camera, hoe mooier de foto's worden. Met de Samsung Galaxy S22 zit het schieten van foto's in hoge kwaliteit sowieso goed. Met dit toestel is het zelfs mogelijk om in het donker professionele opnames te maken. Daarnaast kun je tot wel 30x inzoomen en haarscherpe close-ups maken. Hallo perfecte selfie!

2. Het belang van licht

Ondanks dat sommige telefoons prachtige foto's maken in het donker, is het toch slim om rekening te houden met lichtinval. Wil je je Insta-kiekjes net wat specialer maken? Kies er dan voor om héél vroeg in de ochtend of tijdens het ondergaan van de zon foto's te maken. We know, dit kan alleen in de zomer of op een zomerse bestemming, maar het is zeker het proberen waard.

3. De regel van derden

Sommigen zullen zich het nog herinneren van de schoolopdrachten die je vroeger in de kunstklas moest maken: de regel van derden. Heb je een kleine opfrisser nodig? In de fotografiewereld wordt veel gebruik gemaakt van de regel van derden. Dit is een compositieregel die je foto's sprekender maakt én fijner om naar te kijken. Een beeld is verdeeld in negen vlakken, waarvan twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen. Als je een object op één van deze lijnen of in een vlak fotografeert, voldoet de foto aan de regel van derden. En geloof ons: dit gaat je foto's echt naar een hoger niveau tillen.

4. Verschillende poses

Niet alleen het licht, de angle en de camera zijn belangrijk. Wil je een foto van jezelf schieten? Dan is het uiteraard ook belangrijk hoe jij op de foto staat. Waar de een full confidence voor de camera verschijnt, moet de ander vaak even wennen tijdens het poseren. Voel je je niet helemaal op je gemak? Zet een muziekje aan en probeer langzaam, maar soepel, te bewegen voor de camera. Lach naar de fotograaf, doe alsof je een bekende tegenkomt of haal je handen door je haar: een spontane beweging is het geheim voor een perfecte foto.

5. Bewerkingsapps

Heb je een leuk kiekje gemaakt? Dan is het laatste deel van je perfecte Instagram-foto aangebroken. Uiteraard kun je ervoor kiezen om het kiekje zonder te bewerken op Instagram te delen, maar met een paar kleine aanpassingen maak je de boel vaak nét iets gezelliger. Kies voor bewerkingsapps als VSCO, HUJI of PREQUEL. Er zijn daarnaast noch tig andere apps die je foto iets lichter, scherper of kleuriger kunnen maken. You can do it!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels