Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Om deze reden stopt Marieke Elsinga tijdelijk met ochtendshow Qmusic

De radio-dj last een tijdelijke pauze in.

Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn de komende tijd niet samen op de radio te horen. De Qmusic ochtendshow Mattie & Marieke zal de komende tijd zonder Marieke doorgaan, omdat de radio-dj een pauze in wil lassen. 

Tijdelijke pauze

Voor het eerst in een lange tijd was Marieke vanochtend niet op de radio te horen. Althans, niet vanuit de studio. De radio-dj liet via een audiobericht weten dat ze de komende tijd een pauze inlast van het radio maken. De combinatie van een pittig jaar, met daarbij werk voor Qmusic en haar televisieklussen zijn momenteel even te veel voor Marieke.

Op de rem trappen

“Ik krijg heel vaak de vraag: ‘Hoe houd je dat vol? Dat je radio maakt én televisie.’ Mijn antwoord is dan altijd: ‘Ik vind het gewoon het allerleukste om te doen.’ Het geeft mij heel veel energie”, vertelt Marieke in het bericht. “Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.”

Nu Marieke tijdelijk niet op de radio te horen is, heeft ze eindelijk weer wat meer vrije tijd. En die gaat ze goed benutten, vertelt ze. Zo laat ze weten veel leuke dingen te gaan doen met partner Sander en haar familie en vrienden. “Op die manier wil ik gewoon even die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben.”

Moeilijke beslissing

Mariekes radiopartner Mattie speelde het audiobericht vanochtend in de ochtendshow af. Hij benadrukt na het bericht van Marieke dat zij niet kampt met een burn-out, maar dat ze dat op deze manier juist wil voorkomen. “Ze heeft gewoon even pauze nodig”, laat hij weten. Mattie weet dat dit een moeilijke beslissing is geweest voor Marieke. “Ik ken Marieke bijzonder goed, want ze is echt een goede vriendin van mij. En ik weet dat dit haar zoveel moeite kost, om deze beslissing te maken.”

Mattie hoopt dan ook dat Marieke deze tijd pakt om goed uit te rusten en haar energie terug kan vinden. “En dat ze gewoon weer aanhaakt als de tijd daar is. Wij bewaken ondertussen het fort met Anne-Marie, Joe en Tom”, vertelt hij. De komende tijd blijft Mattie de ochtendshow dus gewoon maken met zijn vaste team, maar helaas zonder Marieke. Wij wensen Marieke heel veel rust toe in deze tijd!

Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress