Koningin Máxima doet boekje open over zakgeld van de prinsessen

Ze heeft duidelijke regels voor financiën gehanteerd.

Vanochtend was koningin Máxima te gast in de studio van FunX, om te praten over verantwoordelijkheid op het gebied van financiën. Deze week is het namelijk de Week van het Geld. Radio-dj Fernando Halman mocht de koningin interviewen voor zijn ochtendshow Start!. Ze vertelde onder andere over het zakgeld van de prinsessen.

Niet te geloven

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Speciaal daarvoor is the queen afgereisd naar de studio van FunX. Ze ging in gesprek met twee jongeren en met Fernando Halman. Vanwege de datum dachten veel luisteraars eerst dat hij een 1 april grap maakte. “Toen we dit bezoek een paar dagen geleden aankondigden, kreeg ik echt tientallen appjes van mensen die riepen: ‘Haha, dat is een 1 april grap! Daar trappen we niet in!’ En moet je nu eens zien!”

Eerste baan

Máxima vertelde onder andere over haar allereerste baantje. Ze heeft altijd zelf voor haar geld moeten werken toen ze jong was, en deed dat dus ook. “Mijn eerste bijbaantje was het geven van wiskundelessen aan jongere kinderen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest, ik ben een rekenfreak. Dus daarmee heb ik mijn eerste centjes verdiend”, aldus de koningin. Wat dat betreft lijkt haar financiële start dus wel wat op die van ons.

Zakgeld is leergeld

Een ander onderwerp dat ter sprake kwam, is de rol die ouders spelen bij de financiën van hun kinderen. “Het is belangrijk dat ouders consequent zijn als het om geld gaat”, zegt Máxima. “Wij gaven onze kinderen ook zakgeld. En als dat op is, dan zeg ik ook: ‘Jammer, dan had je het niet moeten uitgeven.’ Zakgeld is leergeld. Het is goed als je in die fase in je leven fouten maakt. Daar leer je van: op is op. Het is goed als ouders daar ook streng in zijn naar hun kinderen toe. Dan weet je de volgende keer dat je het beter moet bewaren.” De prinsessen had to learn the hard way. Heeft vast z’n vruchten afgeworpen voor hun financiële toekomst!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws