Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's voor het aankomende weekend

Er is dit weekend genoeg te doen.

Waar we twee weken geleden nog gehuld in een voorjaarsoutfit op het terras zaten, kunnen we dit weekend genieten van – jawel – sneeuw. Toch mag dit witte laagje de pret niet drukken, want er is genoeg leuks te doen. Of je je dit weekend moet vervelen? Absoluut niet dus. 

Future market

Gorilla’s – je weet wel, die boodschappenbezorgdienst die alles in no time bij je voor de deur zet – heeft wat leuks: een pop-upevent, genaamd Future Market. Tijdens dit event kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes, maar ook van een flinke dosis kunst, muziek en fashion. Het evenement biedt lokale, opkomende artiesten de kans om hun talenten te showen – en daar kunnen wij dan weer van genieten! Wanneer? 1,2,8 en 9 april van 20.00 tot 01.00. Waar? Oude Citrusveiling in Rotterdam.

Borrelen aan zee

Wil je ergens een hapje eten en een drankje drinken? Dan zit je dit weekend goed bij AAN DE KOOT, een tijdelijke en nieuwe strandtent zonder opsmuk in Scheveningen (Strand Noord 1). Hier kun je genieten van het strandgevoel terwijl je een dansje waagt op de dansvloer en geniet van heerlijk eten. En jawel, dit kan ook prima als er buiten sneeuw ligt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aan De Koot (@aandekoot)

Binnen blijven

Zin om de deur niet uit te gaan? Bekijk dan eens de online YouTube-serie van Yes We Can Clinics. In deze vijfdelige docuserie neemt Sophie Ousri ons mee naar Yes We Can Clinics, de kliniek waar zij zelf een aantal jaar geleden onder behandeling is geweest. Hier ontmoet ze bekende vrienden en andere jongeren die in de kliniek hebben gezeten. Met hen gaat ze in gesprek over verslaving, depressie en mentale gezondheid. Zo spreekt ze de 21-jarige Jelle in het bos waar hij jarenlang drugs gebruikte. Ook praat ze met Merlijn Kamerling over de depressie en het overlijden van zijn vader, Antonie Kamerling. Influencers als Sophie Milzink, Jiami Jongejan en Jeroen van Holland zijn ook te zien in de serie. Zeker het kijken waard! 

Ramadan

De Ramadan start dit weekend en om deze heilige periode extra te vieren hebben de zussen Huda Kattan, founder van Huda Beauty, WISHFUL en KAYALI, en Mona Kattan, co-founder van Huda Beauty en KAYALI, een speciale giftset gelanceerd. Een soort adventskalender, maar dan speciaal voor de Ramadan. In elk vakje vind je een product dat de Ramadan nóg specialer maakt. Van skincare producten tot aan make-up: alles om je te laten stralen tijdens Iftar. Leuk om te geven of als cadeau aan jezelf te doen.

Lekker bingen

Blijf je dit weekend liever binnen? We snappen het. In dat geval zou je een serietje of een film op kunnen zetten. Op Netflix kun je sinds deze week de Zuid-Koreaanse serie Thirty Nine kijken, over een groep negenendertig-jarigers die struggelen met hun werk en relaties. Op Disney+ kun je nu Death on the Nile bekijken en op Prime stream je nu de Sci-Fi-film Songbird die gaat over een gemuteerd coronavirus, waardoor de wereld al vier jaar in lockdown verkeert.

Beeld: Aan de Koot