Netflix deelt eerste beelden Nederlandse serie Dirty Lines

Exciting!

Vorig jaar maakte Netflix het heugelijke nieuws bekend dat er een serie van Nederlandse bodem in de maak is. Lange tijd bleef het stil rondom het verloop van de serie, maar nu deelt de streamingdienst dan eindelijk een eerste teaser van Dirty Lines.

De jaren ’80

Dirty Lines gaat over – de naam zegt het al – de opkomst van de telefoonsekslijnen in de jaren ’80. De serie is gebaseerd op het boek 06-cowboys, van Fred Saueressig. De serie trapt af in het jaar 1987, in Amsterdam.

Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij het nieuwe bedrijf Teledutch. Het telecombedrijf, dat is opgericht door broers Frank en Ramon Stigter, is het eerste Europese bedrijf op het gebied van telefoonlijnen voor volwassenen. Binnen no-time verdienen de broers bakken met geld door het bedrijf en wordt Marly volledig meegezogen in de snelle transformatie.

Naast de telefoonsekslijnen komen ook onderwerpen als de Koude Oorlog, de nieuwe liefdesdrug XTC en de culturele revolutie van de housemuziek aan bod. Klinkt spannend, toch? Hieronder kun je de eerste teaser bekijken.

Cast

Vorig jaar werd de cast al bekend gemaakt en daar zitten veel bekende namen tussen. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Joy Delima, Minne Koolke, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. De serie is geschreven door de makers van Penoza en Vechtershart en zal bestaan uit zes afleveringen. Wanneer we de Nederlandse Original op Netflix kunnen verwachten? De releasedatum duurt niet lang meer, want aan het einde van de teaser staat dat we de serie op 8 april al kunnen bingen. Yay!

Bron: Netflix-Nederland | Beeld: (Videostill) YouTube, Netflix

Laatste nieuws