Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Baby braids: de haartrend die we in 2022 heel veel gaan zien

Celebs als Zoë Kravitz en Laura Harrier gingen je al voor.

We zagen het vorig jaar al: een van de iconic hairstyles van de jaren negentig is terug. Twee minivlechtjes langs je gezicht laten lopen vanaf je midden scheiding is hot, maar de nieuwe variant gaat echter nóg een stapje verder. De vlechtjes langs je gezicht noemen we anno 2022 heuse baby braids en mogen dunner dan dun zijn. 

Baby braids

Niemand minder dan Zoë Kravitz en Laura Harrier laten zien hoe deze fierce haartrend gedragen moet worden. En één ding weten we zeker: Zoë en Laura volgen de trends niet. Ze zetten ze. 

Gespot bij celebs

Durf je de dunne vlechtjes niet aan? Onder anderen Hailey BieberKylie Jenner en Bella Hadid werden eerder al gespot met het nineties kapsel, maar dan in minder tiny variant.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door nerize 🦋 (@nerize___)

Zo creëer je de look

Deze look werkt het beste met steil haar, maar is absoluut niet een must. Ga je wel voor sleekwas dan eerst je haar en droog het met een haardroger. Hierdoor worden de haarschubben gladder. Gebruik vervolgens een beschermend serum en pak je steiltang erbij om je lokken smooth te maken.

Spray wat haarspray op je vingertoppen en pak daarmee een pluk haar vast, ongeveer twee centimeter vanaf je (midden)scheiding. Verdeel deze lok in drieën en maak een strakke vlecht. Blijf met je handen zo dicht mogelijk bij je gezicht om te voorkomen dat je te veel volume aan de onderkant van de vlecht creëert. Stop op ongeveer twee derde van je haarlengte met vlechten.

Maak de vlecht vast op een 'onzichtbare' manier. Gebruik een doorzichtig haarelastiekje of draai ze vast met een plukje van je eigen haar. Herhaal de stappen aan de andere kant van je gezicht. De rest van je haar kun je loslaten of strak naar achteren kammen en in een staart binden. Laat je haar shinen met een fixerende haarspray en je bent klaar voor een selfie met je nineties hairstyle. 

Bron: Stylist | Beeld: Instagram, BrunoPress