Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de bizarre maar handige skincare-hack van Bella Hadid

Je moet wel durven...

Een egale en stralende huid à Bella Hadid, daar zouden we heel wat voor overhebben. Maarre, of we het aandurven om de skincare hack van het topmodel uit te proberen, is nog maar de vraag.

Ice Ice Baby

Ziet je huid er 's ochtends opgezwollen uit of heb je last van puffy eyes? Sommige mensen zweren erbij om de dag dan met een ijskoude douche te beginnen. Of nog een tikkeltje extremer: om hun gezicht in een kom met ijsklontjes te leggen. Bella Hadid blijkt fan te zijn van die laatste methode, zien we in een recente Instagram-post. In een carrousel laat Bella verschillende random momenten uit haar leven zien, waaronder de ijsblokjeshack op nummer drie.

Strakke huid

Je moet het maar durven, zo'n ijsbadje voor je skin, maar het schijnt behoorlijk wat beautyvoordelen op te leveren. Naast een minder puffy gezicht zou het volgens Healthline kunnen helpen tegen vetheid, acne, zonverbranding, ontstekingen, rimpels en fijne lijntjes en bovendien ook nog eens zorgen voor die felbegeerde healthy glow. Klinkt goed, toch?

Daarnaast zijn ijsblokjes natuurlijk een stuk goedkoper dan de meeste crèmes. Water, een vriezer en een flink grote ijsblokjesvorm is all you need.

Voordat je het probeert...

Klinkt je gezicht in een bak ijsblokjes leggen ineens een stuk aantrekkelijker? Wees voorzichtig als je deze skincarehack wilt uitproberen. Zorg ervoor dat je huid niet te lang in aanraking is met het ijs. Gebruik bij voorkeur een zachte doek tussen de ijsklontjes en je gezicht. Heb je een gevoelige huid of huidproblemen? Begin dan zeker niet zomaar aan een ijsbadje, maar overleg met je huisarts of dermatoloog.

Ook wij zijn benieuwd of Bella's hack inderdaad een stralend velletje oplevert, maar we wachten nog even de volgende hittegolf af voordat we ons in een ijsbadje onderdompelen!

Bron: Healthline, NSMBL | Beeld: BrunoPress