Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fashion, glamour en bedrog: dit is waarom je de Netflix-serie Inventing Anna moet zien

Deze dramaserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Liefhebbers van de series Grey's Anatomy en Bridgerton kunnen zich opmaken voor een nieuwe topper van Shonda Rhimes. De producent maakte de serie Inventing Anna, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een bedriegster die zich in de high society van New York voordoet als een rijke erfgename. En dat is zeker het kijken waard.

Inventing Anna

In de dramaserie Inventing Anna kruipt actrice Julia Garner in de rol van Anna Sorokin, een Russin die de high society van New York oplichtte onder haar alias Anna Delvey.

In de miniserie zien we hoe Anna iedereen heeft laten geloven dat ze een luxeleventje leidt, en de trailer belooft al veel goeds. Ze heeft een rijk bestaan, dat bestaat uit selfies op jachten, kasten vol Gucci, reizen in jets en slapen in de meest exclusieve vijfsterrenhotels ter wereld. Veel luxe, en dat terwijl niemand weet hoe ze zo succesvol is geworden. Een journalist heeft haar echter in de gaten, en zoekt uit wie ze écht is.

Waargebeurd verhaal

Het waargebeurde verhaal vond plaats in 2016. Rachel DeLoache Williams werkte als fotoredacteur toen ze een 26-jarige vrouw ontmoette in een chic New Yorks restaurant: Anna Delvey. Anna was opgegroeid in Keulen en haar vader werkte als diplomaat. Een welvarend leven was ze dus wel gewend. Anna en Rachel raakten een jaar later bevriend en werden heel close. Anna sprak over luxe alsof het niets was, en had grote plannen. Van het organiseren van evenementen vanuit haar Anna Delvey-stichting tot het kopen van prominente gebouwen en het maken van een documentaire. Het leek allemaal heel normaal, tot Rachel merkte dat haar debitcard werd geweigerd. Wat volgde was een eindeloze rit van liegen, schulden en – uiteindelijk – de gevangenis.

https://www.youtube.com/watch?v=65xa8TG2G8o&t=1s&ab_channel=Netflix

Nieuwe serie

Heb je de serie ook in een dag uitgekeken? Goed nieuws, want Lena Dunham, die we kennen van Girls, heeft de filmrechten gekocht van het boek Anna: The True Story of a fake Heiress, geschreven door Rachel DeLoache Williams. Lena is op dit moment bezig met het script, en omschrijft het zelf als Sexy and the City meets Catch me if You Can. We zijn benieuwd!

Meer lezen over Inventing Anna? In de nieuwste editie van Nieuwe Revu gaan ze dieper in op het verhaal, en lees je alles over de ontmaskering, de zware aanklachten en waar Anna nu is. Vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: Netflix, YouTube