De tuinmeubel trends van 2022

Dit moet je hebben voor een trendy tuin.

Buiten is het koud, grijs en druilerig dus… geen beter moment om alvast tuinplannen te maken voor de lente en zomer! Hoe ga je jouw terras up-to-date inrichten? Wat zijn de trends op het gebied van tuinmeubelen in 2022? In dit artikel lees je alles over de laatste trends.

Duurzaam, maar wel uniek en opvallend

Duurzaam leven is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en is dan ook niet zozeer een nieuwe trend, ook niet op het gebied van tuinmeubelen. Toch neemt duurzaamheid in 2022 een nieuwe dimensie aan. We willen namelijk duurzaam van onze buitenruimte genieten, maar dan wel uniek en opvallend. Jouw tuin, terras of balkon wordt meer en meer een écht persoonlijke plek. Misschien komt dat wel door de horeca die gesloten is of de onzekerheid of we wel of niet op vakantie kunnen gaan. Door jouw terras uniek te maken, kun je elke dag buiten optimaal genieten. Dat doe je bijvoorbeeld door een duurzame en unieke tuintafel aan te schaffen.

Houtlook parasols

4 Seasons Outdoor presenteerde eerder nieuwe houtlook parasols. Deze tuintrend hoort zeker thuis in het lijstje bijzondere tuinmeubeltrends van 2022. De houtlook parasols hebben het gemak van aluminium, maar de look van teakhout. Houtlook parasols passen goed bij organische tuinsets of moderne tuinen. Combineer natuurlijke elementen met een strak design.

Loungen 2.1

In 2020 hebben we (noodgedwongen) geleerd hoe we multifunctioneel met onze thuisruimtes om moeten gaan. Tegenwoordig doen we dat bijna automatisch. De keukentafel is niet alleen om aan te eten, maar tevens studeerplek, thuiskantoor en online borrelbar-via-Teams. Door slim in te richten en rekening te houden met meerdere functies, die in een handomdraai omgewisseld kunnen worden, maak je van elke thuisruimte een multifunctionele plek. Dat doen we in 2022 absoluut ook met onze buitenruimte. Of je nu een grote tuin hebt, een bescheiden balkon of een overdekt terras; we willen multifunctioneel gebruik maken van onze buitenruimte. Zodra het weer het toelaat, kunnen we buiten werken, studeren, vergaderen. Een frisse neus halen is immers gezond! Maar evengoed willen we na werktijd kunnen relaxen in de tuin. Loungen 2.1 houdt in dat je je tuinmeubilair en inrichting van de buitenruimte zo handig doet, dat je het in no time van werk- naar relaxplek verandert.

Staycation in eigen tuin

De tuin is de plek waar we lekker kunnen ontspannen en ons terug kunnen trekken. Daarom zullen we de trend “Staycation in eigen tuin” veel terug gaan zien dit jaar. Geniet in de tuin op een luxe loungeset, comfortabele ligbedden en een tuinset voor gezellige diners. Zo is de tuin helemaal klaar voor een vakantie in eigen tuin. 

Een barset voor een gezellige zomeravond

Barsets zijn een hele leuke én multifunctionele toevoeging aan uw tuin. Binnenshuis zijn barsets al een tijdje populair, maar ook in de tuin zien we barsets steeds vaker terugkomen. Een barset leent zich perfect voor ongedwongen borrels en heerlijke zomeravonden met vrienden of familie. Naast het feit dat een barset een echte blikvanger is in de tuin, geniet je ook nog eens van optimaal zitcomfort.

Bron: Latour Tuinmeubelen | Beeld: Pexels, Skylar Kang

Laatste nieuws