Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dé trend op sieradengebied: welded bracelets

Permanente glimmers om je pols.

There's a new kid in town op het gebied van sieraden: welded bracelets. Ze worden ook wel permanent jewelry genoemd en doen hun naam eer aan. Benieuwd wat dit inhoudt en hoe deze armbandjes eruitzien? Wij laten het je zien.

Geen sluiting

De foto's en video's van welded bracelets domineren langzaam maar zeker TikTok en Instagram. In 2014 begon het Italiaanse label Atelier VM met het aanbieden van deze permanent jewelry. De armbandjes bestaan uit zilveren of gouden schakels die zonder sluiting helemaal rondom je pols lopen. Als je wilt, kun je daar kraaltjes tussen laten zetten voor een speelser effect. Wie een welded bracelet koopt, laat deze door een professional vastmaken om de pols. Het armbandje kan vervolgens alleen nog worden losgemaakt door het met een dikke (metaal)schaar los te knippen. Dit idee kan zowel met armbanden als met kettingen en enkelbandjes worden uitgevoerd.

Mooi én goed voor het milieu

Welded bracelets zijn een superleuk cadeau-idee voor vrienden, familieleden of stellen die niet bang zijn een commitment aan te gaan. Of wat dacht je ervan om er eentje te kopen als cadeau voor jezelf? Het is ook nog eens een milieuvriendelijke optie. Omdat de armband op maat gemaakt wordt, gaat er een stuk minder materiaal verloren dan bij andere sieradenproducties. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van deze mooie sieraden voor je op een rij gezet.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Enlaced (@enlaced915)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hitch by Billie (@hitchbybillie)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fuze Jewelry (@fuzejewelry)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Linked Jewelry (@linkedjewelryut)

Afspraak en prijs

Wij worden helemaal enthousiast van deze trend en krijgen meteen zin om een afspraak bij een sieradenwinkel te maken. Waar in Nederland je dit kunt doen? Onder andere in het atelier van sieradenmerk Anna + Ninna Amsterdam. De armbanden zijn niet goedkoop: de prijzen beginnen bij negentig euro. Maar dan heb je ook wat, want zo'n armband gaat lang mee.

Bron: Grazia Daily | Beeld: BrunoPress