Even voorstellen: dit zijn de 8 kandidaten van Big Brother 2022

En we krijgen een sneak peek van het Big Brother-huis...

Ye-hesss, eindelijk is het zover: met het nieuwe jaar kunnen we ook genieten van een nieuw seizoen van Big Brother. Na de succesvolle reboot van de reality-formule vorig jaar waar Jill Goede als winnares uitkwam, gaat het nieuwe seizoen vandaag van start. Onder leiding van presentatoren Geraldine Kemper en Peter van de Veire

Dimitri (26)

Beeld: Endemol Nederland

De altijd vrolijke Dimitri komt uit het Belgische Kampenhout, en werkt als commercieel directeur bij het bedrijf van zijn vader. In het weekend is hij te vinden op het voetbalveld, waar hij de sterren van de hemel speelt. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steelt Dimitri graag de show. Met een biertje in zijn hand staat hij graag op de dansvloer. Hij ziet zichzelf als de clown van de groep en zal deze rol in het Big Brother-huis ook graag op zich nemen. Wij zijn in elk geval benieuwd naar zijn moves!

Grace (35)

Beeld: Endemol Nederland

Toen haar moeder tijdens Braziliaanse carnaval verliefd werd op een Nederlandse man, is Grace met haar meeverhuisd naar Nederland. Al van kleins af aan volgt Grace de Braziliaanse en later ook de Nederlandse versie, dus ze is met recht een superfan te noemen. Grace is op haar vijftiende moeder geworden en heeft veel obstakels overwonnen in haar leven. Dat heeft haar tot een sterke, onafhankelijke vrouw gemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar passie voor dansen, zal deze beauty voor positiviteit en gezelligheid in het huis zorgen.

Kitty (58)

Beeld: Endemol Nederland

De van oorsprong Amsterdamse Kitty is een zorgzame kwebbelkous uit Aalten, die niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en in haar eentje vier zoons grootgebracht. Kitty heeft zich altijd moeten bekommeren om anderen, maar door dit avontuur aan te gaan kiest ze eindelijk eens voor zichzelf. Kitty mag dan misschien de oudste zijn, maar wil laten zien dat ze zeker niet de zwakste is.

Nouchine (25)

Beeld: Endemol Nederland

Met haar grote glimlach zal Nouchine veel harten weten te veroveren. Ondanks haar jonge leeftijd ziet ze zichzelf als een echte moeder en wil ze zich over anderen ontfermen. Niet alleen thuis staat ze voor iedereen klaar, ook als verpleegkundige is ze voor haar patiënten dag en nacht bereikbaar. Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, uitgesproken en houdt haar mening niet voor zich. Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar. Nouchine is helemaal klaar om de uitdagingen van Big Brother aan te gaan.

Peter (56)

Beeld: Endemol Nederland

Deze modieuze man neemt geen blad voor de mond. Peter gaat graag opvallend en mooi gekleed door het leven. Hij is 56 jaar, maar voelt zich niet zo. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven. Mode is een belangrijk onderdeel in Peters leven: hij werkt al jaren in de verkoop. Momenteel werkt hij in een schoenenwinkel, waar hij mensen voor zich weet te winnen. Dit zal hij zeker toepassen in het huis. Spoedcursus heels nodig? Bij Peter kun je aankloppen voor alle tips and tricks om (letterlijk) stevig in je stiletto's te staan.

Sercan (28)

Beeld: Endemol Nederland

Sercan is een zelfverzekerde, avontuurlijke, sympathieke gast met een bad boy-randje. Hij is al jaren fan van het programma en ziet het hele concept als een ware uitdaging. Sercan woont bij zijn moeder in Limburg en werkt als magazijnmedewerker bij een groot sportmerk. Het liefst trekt hij de wereld rond met zijn rugzak, op zoek naar nieuwe mensen en avonturen. Hij heeft al over heel de wereld gereisd, maar ziet Big Brother als de reis van zijn leven.

Tobias (26)

Beeld: Endemol Nederland

Tobias is charmant, supersportief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij woont al zijn hele leven in Den Haag, dicht bij het strand waar hij graag naartoe gaat om te surfen. Als coach inspireert hij graag anderen met zijn gezonde levensstijl. Na een burn-out te hebben gehad, stapt hij nu topfit over de drempel van het Big Brother-huis.

Vera (26)

Beeld: Endemol Nederland

Vera is geboren en getogen in een klein dorpje in Zeeland. In het dagelijkse leven werkt ze in een parfumerie, waar ze klanten adviseert over schoonheidsproducten. Vera is graag bezig met haar uiterlijk en wordt vaak bestempeld als modepopje. In het verleden heeft de Zeeuwse schone aan verschillende Miss-verkiezingen deelgenomen en is ze er meerdere keren met de winst vandoor gegaan. Als het aan Vera ligt zal dat bij deze uitdaging niet anders zijn. Ze is fanatiek en erop gebrand te winnen.

Uitdagingen onder een nieuw dak

Bovendien heeft ook het Big Brother-huis een make-over gekregen voorafgaand aan het nieuwe seizoen. “Het voelt erg luxueus aan, maar of dat ook het gevoel zal zijn dat de nieuwe bewoners zullen hebben, valt nog te betwijfelen”, reageert presentator Peter Van de Veire op de reveal. Een deel van de uitdaging is immers de schaarste van allerlei goodies in het huis. “Een vakantie wordt het zeker niet: schaarste en onvoorspelbaarheid voeren de boventoon dit seizoen”, aldus presentatrice Geraldine Kemper.

Wij zijn in elk geval benieuwd wat we gaan zien/horen met de 120 camera's en 50 microfoons die er in het huis te vinden zijn. En wat is het idee achter die in-house supermarkt? Wij zijn benieuwd!

Live meebepalen

Volgens de makers wordt het seizoen dat vandaag van start gaat nog onvoorspelbaar en nog spannender. Ook zou de kijker komend seizoen 'nog meer invloed' krijgen. Wat dat precies betekent, weten we helaas nog niet – maar we hoeven niet lang meer te wachten tot dit duidelijk wordt. Vanavond gaat het nieuwe seizoen namelijk al van start op RTL5 en op Videoland.

Extra leuk: via Videoland kunnen we bovendien weer 24/7 een livestream volgen. Ook ga je via de livestream mede kunnen bepalen over het leven van de kandidaten. Can't wait!

Beeld: RTL / Endemol Nederland: Wesley de Wit / Ingo Caly

Laatste nieuws