Yolanthe Cabau over kerstplannen aan de andere kant van de oceaan

De presentatrice kan opnieuw de kerstdagen niet bij haar familie doorbrengen.

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Kerstplannen

“Normaal gesproken vieren wij kerst altijd samen met mijn familie. Vorig jaar lukte dat niet vanwege corona, het was onmogelijk om naar Europa te vliegen, omdat alles op slot zat. Dit jaar is er weer een kans dat ze alles dicht gaan gooien. Helaas kunnen we dat risico nu niet nemen, omdat Xess leerplichtig is en weer op tijd naar school moet hier in Los Angeles. Daarom blijven we aan deze kant van de oceaan.”

“Ik heb nog geen gedetailleerde plannen, maar we gaan zeker wat leuks doen. Misschien wel naar Florida, want vrienden van ons gaan daar ook heen. Eigenlijk vind ik het ’t allerleukste om met een camper langs de kustlijn van Californië te rijden. Dat heb ik zeven jaar geleden gedaan en dat is een ongelofelijk mooie herinnering voor het leven gebleken.”

FaceTime

“Via videobellen hebben we vorig jaar toch met z’n allen aan het kerstdiner gezeten. Ik heb een grote familie met maar liefst negen zussen en vier broers, en dan zijn er ook nog de partners en kinderen. Nu via FaceTime was het gek genoeg nog crazier dan in levenden lijve.”

“Máár we waren wel samen! Voor mij en Xess is dat dit jaar een fijne oplossing om toch het gevoel te hebben met de familie te zijn.”

Via videobellen hebben we vorig jaar toch met z’n allen aan het kerstdiner gezeten

Kerstversiering

“In Nederland is het ondenkbaar dat je de kerstboom opzet voordat pakjesavond is geweest, maar hier kennen ze Sinterklaas niet en duiken de kerstversieringen meteen al na Thanksgiving op. In het park bij ons om de hoek staat de grootste kerstboom van Los Angeles. Het was een hele happening, compleet met vuurwerkshow, toen de lampjes aangingen en de ster bovenop de boom werd aangedaan. Heel Amerikaans, echt zoals je dat in films ziet.”

“Wij zijn daardoor ook al helemaal in de kerststemming. We hebben vandaag de kerstboom opgetuigd; lekker hard de muziek aan en samen dansen en gek doen rondom de boom. Ik weet niet of Xess echt in de kerstman gelooft. Hij roept wel dat hij zus en zo aan de kerstman gaat vragen, maar als hij zijn cadeautjes uitpakt, dan zegt hij: ‘Dankjewel mama, o én Santa!’

Cadeautjes

“Xess vindt het leuk om zelf cadeautjes onder de boom te leggen. Elk jaar hebben we iets voor zijn broer Jessey, dat we tijdens het FaceTimen laten zien en meenemen wanneer we weer naar Nederland gaan. In het begin vond ik het wel apart om kerst in de warmte te vieren. Zeker het jaar dat we in Qatar woonden, middenin de woestijn. Soms kan ik het echt missen, die koude dagen, lekker met je muts op door de sneeuw.”

“Twee jaar geleden zijn we naar Aspen gegaan – dat is niet ver van LA – om toch dat winterse gevoel te krijgen. Daar hebben we toen wel sneeuwpoppen kunnen maken en met sneeuwballen gegooid. Hé, misschien is dat ook wel een goed idee voor deze kerst!”

“Een heel fijne en liefdevolle kerst gewenst!”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws