Wow: dit gebeurt er met alle overgebleven eten uit Heel Holland Bakt

Yummm!

Natuurlijk zitten we elke week watertandend te kijken naar Heel Holland Bakt nog een keer. De mooiste (en lekkerste!) creaties komen voorbij in de bekende tent en we zouden maar wat graag onze tanden zetten in deze delicious baksels. Helaas gaat dat via de tv nogal lastig – maar wat gebeurt er eigenlijk met alle creaties na de opnames?

Genieten

NU.nl zocht het uit, en kwam tot de conclusie dat alles wat je in de uitzending ziet, ook daadwerkelijk wordt opgegeten. Say what? Dat is nogal wat namelijk!

“Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten. Maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft, gaat mee naar huis”, aldus Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Zuinig

Miljuschka Witzenhausen vertelde bijvoorbeeld na afloop van haar deelname aan Topchef Academy dat er met alle etenswaren ontzettend zuinig werd omgegaan. “Als je in de food business zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg,” vertelt ze. “Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer teruggesmolten en teruggebracht naar patissiers.”

De Groningse winnares van het derde seizoen van HHB, Sarena Solari, liet al weten dat zij niet altijd nog zin had in taart na de opnames. Gelukkig zijn er aan het thuisfront genoeg collega's, vrienden en familieleden die wel wilden helpen met die ontzettend zware klus. Kunnen wij ons ook ergens aanbieden als eh, 'vrijwillige fijnproevers' voor het huidige seizoen?

Bron: Kookfans | Beeld: Omroep Max, Ronald J. Reinders

Laatste nieuws