Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Negging: deze nieuwe manier van flirten is allesbehalve gezond

Ook in Love Island UK werd deze ongezonde manier van flirten gebruikt.

negging

Prela's, scharrels, quarrels en ghosting: er zijn behoorlijk wat ingewikkelde termen op het gebied van daten. Negging is een nieuwe manier van flirten en is een afkorting voor negative remark. Deze manier van 'flirten' heeft als doel om je zelfvertrouwen aan te tasten, zodat je sneller voor iemand valt. Allesbehalve gezond, dus wij vertellen je er meer over.

Negging

Flirten en plagen gaan hand in hand. Veel mensen vinden het leuk om wat grapjes over de ander te maken, maar negging is van een heel ander niveau. “Negging is een manier om meisjes te versieren. Het is een negatieve opmerking verpakt als compliment om de onzekerheid van een vrouw te activeren. Het doel van de ‘neg’ is een vrouw te intrigeren en tegelijkertijd in de war te brengen. Dit om haar zelfvertrouwen net genoeg te doen wankelen, zodat ze zal ingaan op jouw avances”, legt Urban Dictionary uit.

Emotionele manipulatie

De emotioneel manipulatieve flirttechniek kwam onlangs onder de aandacht door de komst van een nieuwe Islander in Love Island UK. Engelse kijkers keken vol verbazing toe hoe nieuwkomer Danny Bibby aan Lucinda Strafford uitlegde waarom hun ‘romance’ niet werkte: “Ik ben niet het type dat je zal achternajagen zoals een kleine hond. Ik sla je eerder een paar keer neer en plaag je wat.”

Maar daar bleef het niet bij. “Je bent zoals een matzwarte Lamborghini waarin ik graag zou rijden, maar als ik de sleutel erin steek doet hij het gewoon niet. Ik heb al een paar onderdelen vervangen, maar hij doet het nog steeds niet. Hij staat nog steeds in de garage.”

Verbaasde reacties

Kijkers van Love Island waren woest na de uitzending – en lieten dat goed blijken op Twitter. Zo schrijft iemand: “Ik sla je een paar keer neer?! Gaf Danny nu net openlijk toe dat hij aan negging doet?” Een ander tweet verbaasd: “Hij vergelijkt haar letterlijk met een kapotte auto en ze begint te giechelen?”

Uiteindelijk hebben de negatieve opmerkingen van Danny geen succes gehad. Sterker nog: Love Island ontving na de aflevering in kwestie meer dan 1.500 klachten.

Bron: Dingen voor Vrouwen, HLN | Beeld: Pexels

Misschien ook voor jou:
Zomeractie: 10x Grazia voor maar €25!
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, HLN
  • Pexels