Yaaasss queen! Dít zijn de 10 queens van Drag Race Holland 2

Wij stellen ze aan je voor.

Ons all time favourite programma keert terug! Het nieuwe seizoen van Drag Race Holland staat voor de deur en de tien queens die het tegen elkaar op gaan nemen zijn bekend gemaakt. Benieuwd van wie we dit jaar mogen genieten?

Drag Race Holland

Niemand minder dan RuPaul herself maakte het blijde nieuws aan presentator Fred van Leer bekend dat er een tweede seizoen komt van Drag Race Holland. “Seizoen één van drag race was fantastisch, schat. Je weet wel wat dat betekent. Seizoen twee, baby!”, deelt RuPaul enthousiast.

Enne, het tweede seizoen gaat al heel snel van start. Vanaf 6 augustus zullen opnieuw tien Nederlandse drag queens tegen elkaar strijden om de titel Holland's Next Drag Superstar in de wacht te slepen. Wij stellen ze aan je voor.

The Countess

The Countess (22) is een ware klassieker. Ze is tijdloos en schakelt moeiteloos van modern en glamourous naar klassiek met een fetish-randje. Haar grote droom is te flaneren over de runways tijdens fashionweek en te defileren in de mooiste couture. The Countess heeft een hart van goud, maar laat zich de kaviaar niet van haar toastje eten. Want hoe ze vorig seizoen nog de make-up van Fred deed, staat ze nu zelf in de startblokken in de race.

The Countess

Ivy-Elyse

Ivy-Elyse (35) is één van de weinige Asian queens in de Nederlandse drag scene en is van Surinaams-Javaanse afkomst. Met haar heritage wil ze een voorbeeld zijn voor Nederland en de Asian community. Ze is een waar podiumbeest met scherpe klauwen en geeft performances die je versteld doen staan. Samen met Drag Race Holland-finalisten Envy Peru en Miss Abby OMG vormt zij de groep The Mermaid Mansion. Deze fishy queen gaat geen uitdaging uit de weg en gaat voor niets minder dan de winst.

Ivy-Elyse

Juicy Kutoure

Met Juicy Kutoure (24) verveel je je nooit. Ze is sappig, levendig en super pittig. Drag geeft haar de kracht om zichzelf te zijn en haar dromen waar te maken. Deze creatieve queen is van alle markten thuis en laat iedereen zien hoe je in het leven zou moeten staan. Met haar looks laat ze een volkse, sexy en eigenzinnige indruk achter, waar je alleen maar van kunt houden.

Juicy Kutoure

Keta Minaj

Keta Minaj (39), aka The Dutchess, is performer in hart en nieren. Ze is Krachtig, Elegant, geTalenteerd en een klein beetje Achterlijk. Het is altijd feest met Keta. Ze neemt je mee in een waanzinnige trip, waarin ze je betovert met haar sexy moves, aanstekelijke energie en indrukwekkende outfits. Haar stijl is vooral conceptueel en ze transformeert zich naar de gelegenheid en gaat altijd voor het ‘wow-effect’! Met haar internationale allure behoort ze tot de top van de wereldwijde drag scene.

Keta Minaj

Love Masisi

Er was eens een jongetje uit Port-au-Prince, Haïti. Dit jongetje kleedde zich in een jurk en noemde zich Masisi. Toen dit jongetje opgroeide was Love Masisi (inmiddels 40), een Caribbean queen en entertainer, geboren. Love Masisi heeft opgetreden op de grootste podia, evenementen en musical theaters ter wereld en won ooit een award voor beste billen ter wereld. Daarnaast was zij recentelijk te zien in de RTL-programma’s Make Up Your Mind en I Can See Your Voice waar zij liet zien ook nog eens over een prachtige stem te beschikken.

Love Masisi

My Little Puny

Meet My Little Puny (39); een fierce performer die als nieuwe queen snel haar naam vestigde in de Amsterdamse drag scene. My Little Puny is een ode aan de vrouwelijkheid en zal nooit twee keer hetzelfde laten zien. Ze is niet in een hokje te stoppen en vindt dat er geen regels moeten zijn binnen drag. Ze ziet zichzelf dan ook als een ware concept queen, waarbij ze moeiteloos schakelt van genderfuck naar femme en everything in between! Met een achtergrond in theater en dans is zij daarom zeker one to watch.

My Little Puny

Reggy B

Bram wist van kleins af aan al wat hij wilde worden: entertainer. Wat dat precies inhield wist hij nog niet, tot hij Miss Abby OMG tegenkwam en Reggy B (25) geboren was. Na één gastoptreden bij een show van haar is het heel snel gegaan en staat Bram als Reggy B in de schijnwerpers. Reggy is vals en heeft een grote mond, maar stiekem een klein hartje. Zij is het ultieme voorbeeld van een fierce baby queen met humor, geïnspireerd door de moderne popcultuur. Zij host het liefst een show waarbij het publiek de hele avond geëntertaind wordt; een ware performance queen.

Reggy B

Tabitha

Tabitha – die haar leeftijd liever voor zichzelf houdt – is een ware legende in de drag scene. Een sexy en tikkeltje 'slutty' showqueen en een entertainer in hart en nieren. Ze is super camp, soms fishy of een clubkid. Tabitha staat bekend om haar directe humor en ze heeft het hart op haar tong, waardoor ze door iedereen geliefd is. Een graag geziene queen in het Amsterdamse nachtleven, waar ze ook een podium biedt voor beginnende queens. Naar eigen zeggen is ze allesbehalve een one trick pony en kan niet wachten om dat te laten zien aan de wereld. Tabitha gaat ons Tabitha 2.0 geven.

Tabitha

Vanessa van Cartier

De enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots, is Vanessa van Cartier (41). Internationaal heeft ze, naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental verkiezing in Chicago. Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht. Ze probeert altijd een verhaal te vertellen en een boodschap te delen. Deze queen verovert je hart! 

Vanessa van Cartier

Vivaldi

Vivaldi (22) is een ware artiest, weet alles van pruiken en make-up en dat is te zien. Ze transformeert van glamour naar spooky en dit doet ze moeiteloos. Door veel queens wordt ze gezien als een grote concurrent, waarvoor je moet oppassen. In seizoen 1 verzorgde Vivaldi de pruiken van Fred, maar dat is geen garantie voor succes. De strijd is begonnen en geen queen is veilig voor deze creatieve en kunstzinnige ‘hairqueen’.

Vivaldi

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Drag Race Holland

Laatste nieuws