Je leest het ’t eerst op Grazia.nl
Column Mare

Column Mare over haar kersverse romance met Cho: 'Ben ik nu over Mark heen?'

Mare (30) werkt als receptioniste in een hotel. Ze is net weer single en stort zich op de datingmarkt.

Column Mare

"Klaarwakker lig ik midden op de dag op bed. Mijn slaapkamer ruikt naar een mengeling van wasverzachter en een pas natgeregende straat. In mij blaast een storm: bloed raast als een tornado door mijn lijf. Voor het eerst sinds acht jaar had ik sex met iemand anders dan mijn ex."

"Bijna was ik de onenightstands uit mijn studententijd alweer vergeten. Het spannende van een andere lichaamsbouw, meer magere of juist dikkere vingers dan die van de keer daarvoor, een onbekende aftershave."

"Cho bleef gisteren uiterst respectvol, ook al wond hij geen doekjes om wat hij wilde. Na wat geklets op het balkon smeet hij me bijna tegen de keukenmuur. Twee keer vroeg hij me of ik echt verder wilde gaan en allebei de keren knikte ik. Ik zoende zijn smalle lippen, voelde de zachte huid met minder baardgroei dan ik gewend was van Mark."

"Sluik, zwart haar dat voor Cho’s ogen viel toen hij boven mijn kruis knielde. Daarna ging het snel. Teder werd steeds wilder, Cho zoog op mijn lippen en lachte dat ik naar melk smaakte. Ik klemde mijn handen over zijn billen. Dat antwoord leek me duidelijk genoeg. We vreeën twee keer, en dronken daarna nog een biertje. Daarna verliet ik de flat met het sakura-schilderij en de Japanse beeldjes van krijgers en leeuwen en vossen."

“Je hebt wát gedaan?”

Jiska

"Buiten stond mijn fiets nog braaf op z’n plek, een van de weinige voordelen van de coronaluwte. Voor het raam van de vierde verdieping zwaaide Cho naar beneden en ik dacht ondanks de afstand te zien dat zijn ogen glommen."

“'Je hebt wát gedaan?' Jiska proest als ik haar bel met een update. 'En dat allemaal met die dude uit het park?' Ik praat haar bij, nog helemaal opgewonden, en vraag mijn beste vriendin daarna of ze langskomt om te kletsen. 'Spring jij maar even onder de douche, Mare. Dan haal ik intussen wat lekkers.' 'Met chocola', flap ik eruit, maar Jiska heeft al opgehangen en hoorde mijn subtiele verzoek niet."

"Ik app haar drie identieke chocoladereeppictogrammen met een vraagteken. Dat snapt ze vast. Daarna app ik Mats dat ik veilig thuis ben en spring onder de douche. Ik ruik mezelf inderdaad. Douchen was nog niet zo’n gek idee. Op mijn schaambot vind ik een lange zwarte haar. Die is vast blijven plakken. Met een glimlach kleef ik de haar op de wasbak. Ik ruim hem zo wel op. Eerst wil ik denken aan Cho en vooral nagenieten."

"Ben ik nu over Mark heen? Is Cho een rebound?"

Mare

"Mijn benen trillen nog na van alle energie die ik van ze heb gevraagd. Wéér zie ik zijn lach voor me. De glanzende donkere ogen. Ik denk aan zijn verhaal van de aardbeien die in Japan per stuk verkocht worden. En dan besef ik dat ik kriebels voel. Echte verliefdheid is het niet, ik heb gelukkig nog trek in eten en kan prima focussen op wat ik doe. Maar toch denk ik vaker aan Cho dan me lief is. Betekent dat iets? Ben ik nu over Mark heen? Is Cho een rebound?"

"Of blijft hij leuk en... Ik denk aan de zomer die eraan komt. Meteen slaat mijn fantasie op hol. Ik zie ons picknicken in het park. Samen op een badlaken aan het strand. Misschien ergens een hotelletje? De deurbel haalt me uit mijn gedachten. Met een tas in haar handen grinnikt Jiska naar me. 'Je bloost als een overrijpe abrikoos!' Ik zwaai de deur verder open, laat haar binnen en pak op tafel het eten uit. 'Iets te drinken?', schreeuw ik vanuit de keuken naar Jiska. Ze wil een colaatje."

"Als ik de koelkastdeur dichtdruk, hoor ik een piepje op mijn telefoon. Dag Bloemkoolmeisje. Mis je nu al. Morgen terrasje doen? Ik druk de telefoon tegen mijn maag en knijp mezelf bijna. Ineens heb ik vreselijk veel zin in aardbeien."

Misschien ook voor jou:
Column Mare over haar spannende date met Cho: 'We flirten steeds heviger' 
Columns
  • iStock, Pexels