Rosa en Yasmin openhartig over positieve en negatieve aandacht na Love Island-deelname

De twee kregen bizar veel berichten op social media.

Hun deelname aan Love Island zorgde helaas niet voor een nieuwe liefde, maar de twee kregen er flink wat Insta-volgers bij. Hoe leuk dit ook klinkt, er zit ook een keerzijde aan. Zo kreeg Yasmin enorm veel negativiteit over zich heen en werd Rosa overvallen met lovende DM's. Wat deze aandacht precies met hen deed? Aan Grazia doen Rosa en Yasmin hun verhaal.

Positief en negatief

De kijkers thuis hebben zich het afgelopen Love Island-seizoen niet stilgehouden. Op platforms zoals TikTok, Twitter, Instagram en zelfs in speciale Facebook-groepen gingen de kijkers los over de Islanders. Op een heel andere manier dan Rosa en Yasmin van tevoren hadden verwacht. Zo had Rosa naar eigen zeggen gedacht dat de kijkers een heel ander oordeel over haar zouden hebben.

“Ik dacht er zijn altijd mensen die gaan zeggen: ‘Je bent dik’, of iets in die richting. Maar ik kwam uit het programma en ik kreeg een stortvloed aan positieve reacties over me heen. Het heeft dus juist zo positief uitgepakt”, legt Rosa uit. “Yasmin is zo'n topper, dus ik vind het daarom echt vervelend dat zij zoveel negativiteit heeft gekregen. Dat is gewoon niet juist.”

Positief blijven

Via Instagram probeerde Yasmin naar de buitenwereld te laten merken dat ze zich niet zomaar kapot laat maken. “De negatieve reacties die ik heb gekregen zijn echt heel heftig”, begint Yasmin. “Als ik niet zoveel steun om me heen had gehad, dan was ik echt zwaar depressief geworden. Ik heb ook een dikke huid, dus ik kan het aan. Maar helaas heeft niet iedereen deze omstandigheden.”

De twee willen cyber bullying met beide handen aanpakken en zijn dan ook bezig iets op te zetten om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Via Instagram krijgt Yasmin namelijk vaak de vraag hoe zij zo positief blijft, ondanks de bakken kritiek die ze over zich heen heeft gekregen na haar deelname aan Love Island. “Mensen vroegen mij om tips om positief te blijven. Dan zeg ik altijd dat je goed voor jezelf moeten zorgen, goed moet eten en weinig cafeïne moet drinken. Veel trainen helpt ook, want hierdoor maak je veel dopamine aan.”

Tips voor online pesten

Het ontvangen van negatieve en positieve reacties op social media is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Toch is het lastig om hier op een juiste manier mee om te gaan. Of de ladies dan ook tips hebben voor mensen die last hebben van online pesten? “Neem jezelf in bescherming. Er zijn altijd mensen die wat te zeggen hebben. Negen van de tien mensen kennen je niet eens. Zoek hulp en wees ook niet bang om dit te doen”, begint Yasmin.

Waarop Rosa aanvult: “Ik heb mezelf echt geaccepteerd zoals ik ben. Ik wil mensen vooral meegeven dat je je eigen schoonheidsideaal moet accepteren. Iedereen is mooi.”

Beeld: Videoland

Laatste nieuws