Love Islands Francesco: ‘Die eliminatie was helemaal niet lastig’

En iedereens favoriete gentleman vertelt wie hij het meeste mist uit de villa.

Vorige week moesten we afscheid nemen van drie populaire Love Island-kandidaten. Francesco, Rosa, en Minn konden na de herkoppeling hun koffers pakken en terugvliegen naar Nederland. Op social media maakten veel mensen duidelijk dat zij het totaal niet eens waren met de eliminaties, en regende het verzoekjes om een of meerdere van de geëlimineerde Islanders terug te brengen. Vooral de eliminatie van Francesco en Rosa, die zichzelf nomineerden om naar huis te gaan, kwam als een totale shock. Maar Francesco vertelt aan Grazia dat die keuze “helemaal niet lastig” was.

Vriendschapskoppel

Vlak voor zijn eliminatie vormden Francesco en Rosa bij de vuurkorf opnieuw een koppel. Maar: geen romance hier. De twee geven duidelijk aan dat het om een vriendschapskoppel gaat. Wanneer vervolgens blijkt dat de stellen moeten bepalen welk koppel de minste kans van slagen heeft, stemmen ze dan ook unaniem op Francesco en Rosa. Bijzonder: ook Francesco en Rosa nomineerden zichzelf als het koppel om naar huis te gaan. Wanneer we Francesco vragen of dat moeilijk was, is hij duidelijk. “Nee, het was niet lastig. Ik had het lastig gevonden om op iemand anders te stemmen, want ik hou niet van liegen.”

Hij legt uit: “Je zag van alle andere koppels dat zij goed op weg waren. De enige die als broer en zus waren, dat waren Rosa en ik. Er was geen enkele andere keuze dus het was voor mij helemaal niet lastig.” Na de eliminatie waren hij en Rosa dan ook vooral heel opgelucht, vertelt Francesco.

Oprecht

“Dat waardeerde ik ook echt aan Rosa”, voegt hij direct toe. “Zij was echt oprecht. Binnen en buiten de villa zag ik geen verschil aan haar.” Buiten de villa heeft hij namelijk nog flink wat tijd met haar doorgebracht. Voor de terugkeer naar Nederland zaten de geëlimineerde Islanders namelijk enkele dagen in een hotel in quarantaine. En daar heeft Francesco zowel Rosa als Minn nog beter leren kennen.

‘Twee krachten van de natuur’

Het klikt zelfs zo goed met hen, dat wanneer we Francesco vragen wie hij het meest mist uit de villa, hij geen moment twijfelt: “Als je zegt: 'Je gaat nu een week op vakantie, wie wil je meenemen?', dan kies ik sowieso Rosa en Minn. Honderd procent. Die twee vrouwen zijn echt 'krachten van de natuur', zoals we dat in Italië zeggen.”

En stel dat hij langer in de villa had mogen blijven, had er dan misschien toch niet iets met Rosa kunnen opbloeien? “Misschien wel, als ik als eerste voor haar was gegaan wel. Zij sprak me als een van de eersten aan in de villa, en als ik niet steeds had groepen 'Ik wil Nina Nina Nina', misschien had er dan tussen ons wel iets kunnen gebeuren.”

Heel veel DM’s

Misschien heeft Francesco in de villa dan niet de ware liefde gevonden, maar mogelijk komt dat nu dus nog. Voorlopig wil hij even zijn rust pakken en zich weer terug in het normale leven storten. Daar is hij overigens al druk mee bezig, want hij is alweer druk aan het werk wanneer we hem bellen. “Ik wil eerst even rustig aan doen en weer m'n gewone leven leiden. Ik krijg nu heel veel DM's en berichtjes van familie, vrienden en collega's en ook van mensen die me willen leren kennen.” Hij vertelt: “Ik sta bol van de liefde. Ik weet niet hoe ik op iedereen moet reageren, dus ik moet nu even tot rust komen.”

Kortom: Francesco heeft het maar druk met al die DM's. Wie weet wat van daaruit nog opbloeit!

Beeld: Videostill

Laatste nieuws