Mascha Feoktistova: ‘Gregor en ik zijn vrij stellig: we vaccineren’

Mascha vertelt in haar nieuwste column waarom ze zich laat vaccineren.

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Vaccineren

“Het valt me op dat veel mensen om me heen twijfelen over het vaccineren. Ergens begrijp ik hen wel, want meer dan ooit kun je informatie lezen over het effect van het prikken. Vroeger hoorde je misschien via via eens iets, maar nu zie je met één Google-search tal van spookverhalen. Tegelijkertijd vind ik het ook dubbel, omdat ik mensen hoor die tegen zijn, maar die zelf om de haverklap op reis gaan, en daar wel een vaccinatie voor nemen.”

“Gregor en ik zijn vrij stellig: we vaccineren. Voor ons is dat een no-brainer, want je doet het om elkaar te beschermen. We hebben veel wetenschappelijke informatie gelezen en filmpjes gekeken waarin mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben, uitleggen waarom het zo belangrijk is en waarom het veilig is. Ik heb daar ook Stories over gepost en je wilt niet weten hoeveel reacties ik krijg van mensen die zeggen: 'Hoeveel heeft het RIVM jou betaald?' Ik ben het gewend dat mensen soms heftig kunnen reageren, maar dit onderwerp maakt wel heel veel los. Voor alle duidelijkheid: ik ben niet ingehuurd door het RIVM, dit is hoe ik er zélf over denk. Onze dochter hebben we ook gewoon tegen allerlei ziektes laten inenten. Zij is te jong voor de Covid-vaccinatie, dus dan denk ik: doordat wij het straks wel laten doen, beschermen we haar ook.”

[ont-quote align=”center” caption=”Mascha Feoktistova”]”Ik ben het gewend dat mensen soms heftig kunnen reageren, maar dit onderwerp maakt wel heel veel los.”[/ont-quote]

Kritisch

“Ik vind het lastig dat bekende moeders zich in de Moederhart-actie zo stellig uitspreken tegen o.a. het vaccineren. Het is goed dat ze kritisch zijn, maar ik hoop wel dat ze zich verdiepen en ook wetenschappelijke onderzoeken lezen. En dat ze het durven toegeven als ze het toch mis hebben en niet meer achter hun boodschap staan. Zo veel platforms plaatsen complotteksten over vaccins, vaak op niets gebaseerd. Ze zouden verplicht moeten worden om wetenschappelijk onderbouwde informatie erbij te plaatsen om te voorkomen dat mensen worden misleid.”

“We willen allemaal zo snel mogelijk weer de ‘normale’ samenleving terug, toch? Ik ben er wel voorstander van dat mensen straks een vaccinatiebewijs krijgen om naar events te gaan. En wie niet wil vaccineren kan een sneltest doen en op die manier bewijzen niet besmet te zijn. Laten we alsjeblieft niet vergeten dat die maatregelen er juist zijn om alles snel weer open te kunnen gooien. Ik vind het prima dat je sceptisch bent, maar vorm je mening wel op basis van feiten, anders loop je het risico dat je in een zwart gat van complottheorieën wordt gezogen.”

Beeld: Nine IJff, Instagram

Laatste nieuws