Dít gebeurt er met je billen als je de hele dag zit

Oei!

Lees ook

Nu de kans groot is dat je thuis moet werken, zit je waarschijnlijk langer dan ooit achter je laptop. Je gaat minder snel even de deur uit voor een wandeling tijdens de lunch – helemaal met dit weer – en buurten aan het bureau van je favo collega zit er ook niet in. Toch is het verstandig om af en toe je home office even te verlaten. Volgens Self Magazine heeft een zittende baan namelijk nogal wat gevolgen heeft voor je billen.

Billen in slaapmodus

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam. Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen. Ai…

Bilspieren

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit vervolgens weer zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken tijdens het sporten. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen – allemaal dingen die we willen voorkomen.

Wil je dit voorkomen? Sta dan regelmatig even op, loop een rondje door je home office of zet een kop thee. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om die bilspieren in shape te houden. Easy does it!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook