Oeps: kijkers Bridgerton ontdekken foutjes in montage

Wat zou Lady Whistledown van deze historische blunders vinden?

Lees ook

Bridgerton staat inmiddels al ruim een maand op Netflix, maar we krijgen nog steeds geen genoeg van deze serie. De serie speelt zich af in het Regency-tijdperk in 1813, ruim tweehonderd jaar geleden dus. Kijkers verwachten dan ook geen moderne straat in de serie te zien. Toch bleek niets minder waar…

Foutje, bedankt

Bridgerton is op dit moment een van de populairste series op Netflix. Niet zo gek dat sommige fans de serie al meerdere keren bekeken. Dat zij de serie grondig hebben bekeken, blijkt wel uit het feit dat ze een aantal historische foutjes ontdekten.

Zo is in de allereerste scènes van de serie te zien dat er gele lijn op de straat is gemarkeerd. In het hedendaagse Engeland duiden deze lijnen aan dat je daar niet mag parkeren. Deze lijnen werden pas in 1960 geïntroduceerd. In 1813 bestond die straatmarkering dus nog helemaal niet.

Een oplettende fan deelde haar bevinding op Twitter:

Primark

Enne, dat is nog niet alles. Fans wisten ook moderne straatverlichting en moderne deurbellen te spotten. Ook zag een oplettende kijker een Primark-poster. Zo deelt een Twitteraar dat sommige scènes van Bridgerton voor de winkel van Primark in Bath werden geschoten.

“Als iemand denkt dat Bridgerton chic is, dat gebouw daar links is een Primark.” Ook is in de weerspiegeling van het raam een grote Primark-poster te zien. Bekijk de beelden hieronder.

Bron: Just Jared, HLN | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook