Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is alles wat we weten over seizoen 2 van Bridgerton

Klaar voor een tweede seizoen roddels, romantiek en royal fashion?

Bridgerton

Heb jij Bridgerton in één weekend uitgekeken en snak je nu al naar meer? De kans is gelukkig heel groot dat we nog een seizoen vol juicy gossip van 'Lady Whistledown' kunnen verwachten. Dít is wat we er tot nu toe over weten.

Seizoen twee

De Netflix-serie Bridgerton is nog geen twee weken geleden verschenen, maar veel kijkers verheugen zich nu al op een tweede seizoen. Geen wonder, want na acht afleveringen romantiek, roddels en tot in de puntjes verzorgde kostuums willen we alleen maar méér zien van de families Bridgerton en Featherington. Daarnaast blijven we – spoiler alert – ook na de laatste aflevering nog met heel wat vragen zitten.

Gelukkig ontdekte What's on Netflix al bijna een jaar geleden dat er een tweede seizoen van de hitserie op de planning staat. Oorspronkelijk zou het Bridgerton-vervolg in de zomer van 2020 gefilmd worden, maar de pandemie gooide ook op deze set roet in het eten. Nu is de verwachting dat de opnames in maart 2021 weer van start gaan – wat betekent dat we nog minstens een jaar moeten wachten tot we 'Lady Whistledown' weer aan het woord krijgen.

Genoeg inspiratie

Voldoende inspiratie voor nog een (of twee, of drie, of zeven) seizoenen moeten de makers in ieder geval wel hebben. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn die inmiddels acht romans telt. In elke boek staat het verhaal van een andere Bridgerton-telg centraal. Naast de love story van oudste dochter Daphne Bridgerton is dus er nog genoeg te vertellen.

Aangezien het tweede boek zich vooral richt op Daphne's broer Anthony is de verwachting dat de Netflix-serie in een nieuw seizoen hetzelfde zou doen. Daarnaast zullen we ongetwijfeld goede bekenden als the Queen, Marina Thompson en natuurlijk de zussen Featherington terugzien.

Terug op de set

De cast ziet het ook wel zitten om verder te werken aan de populaire dramaserie. "Ik zou dolgraag weer terugkeren op de set, want naar mijn idee hebben we alleen nog maar het topje van de ijsberg gezien", zo liet Nicola Coughlan (Penelope) weten aan Radio Times. Ook de knappe Regé-Jean Page (Simon) zou zo zijn negentiende-eeuwse kostuum aantrekken, vertelt hij aan Oprah Mag: "Er zijn zoveel personages, en al die personages hebben weer neven, nichten, ooms, honden...Ik denk dat mensen graag alle hoeken en gaten willen ontdekken."

Gelukkig denkt showrunner Chris Van Dusen er hetzelfde over. Op de vraag van Collider of hij alle acht boeken zou willen omtoveren in een Netflix-dramaserie, antwoordt hij: "Heel graag. Als het goed loopt, zou ik dat heel graag doen."

Misschien ook voor jou:
Deze films en series kun je in januari 2021 op Netflix, Videoland en Disney+ verwachten
Lifestyle