Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Leslie Keijzer openhartig over vorige én huidige zwangerschap

Leslie is momenteel in verwachting van haar tweede kindje.

Leslie Keijzer

In de laatste aflevering van Echte Gooische Moeders spraken Bo, Pauline, Kimberly, Leslie en Florine hun verwachtingen voor 2021 uit. De dames deelden allemaal mooie wensen, en Leslie Keijzer sloot de aflevering af met het prachtige nieuws dat ze opnieuw in verwachting is. Grazia belde met Leslie om te vragen hoe haar zwangerschap verloopt.

Groot nieuws

Leslie, haar verloofde Govinda Den Hartog en zoontje Moises staat een jaar vol verandering te wachten. Zo verlaat het gezinnetje hun onderkomen in Amsterdam om te verhuizen naar een groter huis in Amstelveen. En dat is nog niet alles, want het stel verwacht in juni 2021 hun tweede kindje. “Ik ben nu twaalf weken zwanger”, vertelt Leslie als we met haar bellen. Naar eigen zeggen valt de zwangerschap tot nu toe reuze mee. “Ik ben een beetje misselijk en moe, maar dat is het eigenlijk."

Of Leslie in verwachting is van een jongetje of meisje hoeft ze nu nog niet per se te weten. “Ik wilde altijd heel graag een zoon. Ik vind mezelf wel een beetje een jongensmoeder, maar nu heb ik Moises al. Dus ik vind het allebei heel leuk; een jongetje of een meisje.”

Sombere buien

In Echte Gooische Moeders vertelde Leslie dat ze na de geboorte van haar zoontje niet zo goed in haar vel zat en last had van sombere buien. Inmiddels gaat het een stuk beter met de Gooische moeder. “Een tijdje geleden kwam ik niet vaak buiten de deur en zag ik weinig mensen. Nu doe ik weer allemaal leuke dingen en ben ik weer lekker bezig.” De brunette vervolgt dat het haar enorm hielp om met een psycholoog te praten. “Daar praat ik nog steeds mee. Dat vind ik heel fijn.”

Om te voorkomen dat ze zich na de geboorte van haar tweede kindje opnieuw somber voelt, doet Leslie nu aan hypnotherapie. Ook weet ze nu beter wat haar als moeder te wachten staat. Zo was ze na de geboorte van Moises weleens onzeker over haar taken als moeder, dat probeert ze nu los te laten. “Ik vroeg me dan af of ik de borstvoeding wel goed deed, of dat je dat überhaupt wel of niet moet doen. Ook trok ik me bepaalde vragen te veel aan, zoals: ‘Slaapt je kind wel goed en hoe lang slaapt hij dan?’"

“Ik vind het nu vooral – toen eigenlijk ook al – belangrijk dat het kindje gezond en vrolijk is. Achteraf denk ik: waar maakte ik me druk om."

Elkaar helpen

Leslie sprak openhartig over de sombere buien die ze na haar zwangerschap ervoer en dat bood veel vrouwen steun. “Ik heb echt veel berichten gekregen; ik werd er helemaal emotioneel van. Veel vrouwen stuurden me dat het heel herkenbaar was wat ik meemaakte. Veel vrouwen gaven aan dat ze nu naar een psycholoog gaan, doordat ze hadden gezien dat ik daar openlijk over sprak. Ook zijn er dames die er nu met vrienden over durven te praten. Dat vind ik heel bijzonder.”

“In het begin kreeg ik maar één of twee berichten. Nu zijn het er tientallen. Ik vind het vervelend dat zoveel vrouwen last hebben van sombere buien, maar ik vind het wel heel mooi dat we elkaar kunnen helpen.”

Misschien ook voor jou:
Babynieuws! Déze Echte Gooische Moeder is in verwachting
Showbizz
  • RTL, Instagram