D&G ontwerpen voor Italiaanse voetbalelftal

Dolce&Gabbana ontwerpen ook dit kampioenschap de kleding voor het Italiaanse elftal. Niet alleen het voetbaltenue, maar...

Dolce&Gabbana ontwerpen ook dit kampioenschap de kleding voor het Italiaanse elftal. Niet alleen het voetbaltenue, maar ook buiten het veld zullen de voetballers gehuld zijn in D&G. De modeontwerpers hebben een complete collectie ontworpen voor de EK-spelers, die verder zal bestaan uit het officiële uniform, casual clothes en een bagageset. In de modegeest van Domenico Dolce en Stefano Gabbana, wordt het traditionele uniform van de Italianen een driedelig blauw wollen pak uit de ‘Sicily’-lijn. De casual look bestaat uit een spijkerbroek, diverse t-shirts, cashmere truien en een gewatteerde nylon jas.

De samenwerking tussen het modelabel en de Italiaanse voetbalbond begon zes jaar geleden toen zij het tenue bedachten voor het WK 2006. De samenwerking zal ten minste voortduren tot aan het WK 2014. De ontwerpers willen hiermee hun interesse voor de sportwereld tonen.

Wij kunnen de Italianen aanstaande zondag in hun pakjes bewonderen, dan spelen zij hun eerste wedstrijd tegen Spanje. (JvH)

Laatste nieuws