Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sterren Top 100 meet hoe populair BN’ers zijn

 Onder “media” verstaan de initiatiefnemers de Nederlandstalige kranten, magazines, websites, social media en roddelblad...

Sterren Top 100 meet hoe populair BN’ers zijn

 Onder “media” verstaan de initiatiefnemers de Nederlandstalige kranten, magazines, websites, social media en roddelbladen.

Door dit steekproefgewijs te meten hoopt de Sterren Top 100 een indruk te geven van de meest bekende en meest besproken Nederlander van dit moment. Met stip op één staat momenteel Marco Borsato

Onder meer Twitter, Hyves, Facebook, Telegraaf, AD, Story, Prive, Nu.nl, Vrij Nederland, Elsevier, Volkskrant, Youtube en Geenstijl.nl worden als bron gebruikt.

De Sterren Top 100 maakt geen onderscheid tussen beroemdheid en beruchtheid. De lijsten zeggen niets over de kwaliteit of inhoud van het werk van de betreffende sterren.

De Sterren Top 100 benut een brede bronnenlijst, een consequente formule en een longlist van meer dan 18.000 Nederlanders. Algemeen gesteld zijn de gemiddelde positiescores over meerdere weken een betrouwbaarder indicatie van de “ware” score van een BN’er.

SterrenTop100.nl is een initiatief van drie ondernemers die geloven dat er behoefte is aan een lijst als deze, en die de lijst graag zouden willen laten uitgroeien tot een betrouwbare indicator van bekendheid. Het zou een handige tool kunnen zijn voor marketeers die een bkendheid willen inzetten voor een actie of een commercial.