Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Danie Bles: huwelijksstress

Over een paar weken ga ik al trouwen. Terwijl ik het schrijf, schiet ik al bijna weer in de stress. Want hoe dichter we...

Danie Bles: huwelijksstress

Over een paar weken ga ik al trouwen. Terwijl ik het schrijf, schiet ik al bijna weer in de stress. Want hoe dichter we bij ons huwelijk komen, hoe spannender het wordt. Ik vind het ook best eng om alles voor die drie dagen los te laten, want ik ben natuurlijk gewend om alles zelf (mee) te regelen. Een huwelijk voorbereiden, is niet niets heb ik gemerkt. De afgelopen maanden zijn ik en Joris er al druk mee en zeker de laatste weken houdt het ons ontzettend bezig.

Deze foto hebben we laatst op Capri gemaakt

Zo gingen we onlangs een paar dagen naar Capri (onze trouwlocatie); om alvast alles voor te proeven en om allerlei zaken te regelen. Joris, ik, mijn moeder en ons kind (Florian) reisden af naar het eiland.

Is het hier niet prachtig?Ik had gedacht dat we daar ook nog wel een beetje zouden kunnen ontspannen, maar ik had het mis. Nadat we waren geland, was ik nog geen tien minuten in het hotel toen we al weer door moesten naar onze eerste afspraak. En dat ging zo drie dagen lang door.

Capri, het eiland waar Joris en ik smoorverliefd op elkaar werden

In die drie dagen heb ik ontzettend veel gegeten. We hebben zoveel lekkers uitgekozen voor ons huwelijk; vrijdag: pizza, zaterdag: pasta, risotto, scampi’s en een grand dessert, dat we eten op het dak van het restaurant. Ook hebben we afspraken gemaakt voor de muziek (hoe krijgen we die piano op het dak?) en de verlichting (fakkels of kaarsen?).

Alles voorproeven voor ons huwelijk…

Ik was blij dat mijn moeder erbij was, zodat zij Florian een beetje bezig kon houden, want wij hadden onze handen vol aan alle voorbereidingen. Mijn moeder is tussendoor ook nog even met mij gaan shoppen. Voor mijn burgerlijk huwelijk liepen we plots tegen de perfecte top aan; ik kan nog niets verklappen maar ik was spontaan verliefd.

Eenmaal terug uit Capri zijn we ons bezig gaan houden met zaken als de tafelschikking (een heel gepuzzel, want er komt 90 man dineren), goodiebags, overnachtingen (alle gasten slapen op Capri in verschillende hotels) en het personeel op de verschillende huwelijksdagen. Tijdens ons huwelijk zullen 25 man van de Nederlandse crew en 15 van de Italiaanse crew aanwezig zijn. Voor mijn gasten vind ik het belangrijk dat ze een Nederlands aanspreekpunt hebben, daarom gaan tevens alle meiden van kantoor mee.

Een sneak peek van het terras…

Verder hebben we ook een Nederlandse band, Nederlandse DJ’s en Nederlandse visagisten. We werken wel weer met Italiaanse wedding planners. Grappig daaraan is dat diezelfde wedding planners onze hulp opeens ook hebben ingeschakeld voor een grote show die zij dit jaar in Rome hebben. Leuk toch?

Hoe mijn jurk eruit zal komen te zien, blijft nog even geheim…

We hebben ook al geshopt voor de kleding van de bruidsmeisjes (en jonker); te leuk. Dat worden onze drie nichtjes samen met ons kind Florian. Ze gaan er prachtig uitzien. Ik heb mijn eerste doorpas gehad in de jurk, gemaakt van de echte stof en ik heb al allerlei kapsels uitgeprobeerd (ik ga lekker veel kapsels afwisselen gedurende de drie dagen).

Hoewel het spannend is, vind ik het toch ook heerlijk om met ons huwelijk bezig te zijn. Maar tot het zover is, ga ik eerst nog met mijn moeder en kind naar de zon; lekker voorbruinen en ontspannen. Ook gaan Joris en ik nog een weekend naar Istanbul en hebben we nog twee huwelijken van anderen (kunnen we mooi bij hen afkijken hoe wij het wel (of niet ) moeten doen).

Meer over mijn huwelijk lees je op mijn Twitter of op mijn persoonlijke website ByDanie.

Ps. Mijn nieuwste online magazine ByDanie is ook weer uit. Dit keer staat de editie in het teken van de 10 belangrijkste zomertrends.