Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Iris van Herpen onderdeel tentoonstelling in MoMu

De designer stelt drie looks ter beschikking uit verschillende collecties voor de tentoonstelling ‘ZWART. Meesterlijk zw...

Iris van Herpen onderdeel tentoonstelling in MoMu

De designer stelt drie looks ter beschikking uit verschillende collecties voor de tentoonstelling ‘ZWART. Meesterlijk zwart in Mode en Kostuum’: een tentoonstelling die de historische fases van de fijne kleur zwart illustreert. Het MoMu benaderde hedendaagse designers die iets speciaals hebben met de kleur zwart.

MoMu’s nieuwe tentoonstelling gaat dieper in op de textuur en mogelijkheden van zwart in verschillende materialen zoals bont, leer en kant. De avantgardistische ontwerpen van Iris van Herpen kenmerken zich door een futuristische ondertoon en ongebruikelijke materialen en vormen. Van Herperen stelt drie looks ter beschikking uit haar collecties Fragile Futurity, Mummification en Radiation Invasion.

­Iris over haar werk: “Ik werk veel met zwart-tinten, omdat het extra diepte geeft aan mijn focus op speciale materialen, vorm, textuur, detail en beweging. Het is voor mij een kleur die altijd blijft vernieuwen.”

De tentoonstelling loopt van 25 maart tot en met 8 augustus 2010.