Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zeven mannen om van te smullen

Op de Grazia redactie begonnen we spontaan te gooien met namen uit bekend lekker Nederland. Dan wel gericht op het manne...

Zeven mannen om van te smullen

Op de Grazia redactie begonnen we spontaan te gooien met namen uit bekend lekker Nederland. Dan wel gericht op het mannelijk geslacht. Mooi, dacht ik zo, daar kan ik wel een top tien mee vullen.

Echter ben ik maar tot zeven namen gekomen, gezien ik Arie Boomsma wel heel voor de hand liggend vond, ik Chris Zegers zijn heerlijke koppie nu wel gezien heb en ik Johnny de Mol van mijn lieftallige Grazia collega’s absoluut niet mocht noemen.

Zeven mannen dus. Onderstaand het resultaat, uiteraard mét bijbehorende onderbouwing.

1. Jan Kooijman

Voor het geval je het nog niet wist, Jan Kooijman is he-le-maal van nu. In Goede Tijden Slechte Tijden leek Jan ietwat een grijze muis, maar in ‘So You Think’ ontpopte Kooijman tot een heerlijke vent. Sexy en stoer, vandaar dat zijn naam roet in ‘t eten gooit. Ik vind Jan meer een Jason. Jason Cageman?

2. Gregory van der Wiel

Nog zo’n gozer van nu. Ik houd hem al een tijdje in de gaten (lees: zijn debuut bij Ajax), maar tijdens het afgelopen WK is hij bij ook de rest van vrouwelijk Nederland niet onopgemerkt gebleven. Greg lijkt een stil mannetje, maar de knul weet wel degelijk wat te zeggen. Op Twitter gaan zijn remmen los en dat de man onder de tatoeages zit, krikt zijn imago tevens lekker op. Van der Wiel is een wilde, I’m telling you. Jammer genoeg heb ik de voetballer nog niet weten te strikken voor een interview. Ideeën zijn welkom.

3. John Ewbank

John Ewbank. Zijn naam zou een begrip moeten worden en rechtstreeks in Van Dale moeten belanden. John Ewbank definitie: perfecte (geklede) man boven de veertig jaar. Dat-ie vreemd is gegaan zie ik voor een keer dan ook graag door de vingers. What, did I just say that?

4. Dennis Storm

Dennis Storm heeft het allemaal. De looks, the brains én hij is nog vrijgezel. Onlangs heb ik de knaap mogen interviewen en ik kan je vertellen dat Dennis goed uit de bus is gekomen. Alvast een leuk weetje? Je kunt Dennis wakker maken voor een overheerlijke BBQ maaltijd. Een echte man.

5. Alain Clark

Stel je voor: Alain Clark, 1 uur ‘s nachts, kaarslicht, shirtless, gitaar en hij zingt het nummer ‘All You Gotta Change’ voor je. Dat bedoel ik. Zijn liefje Reva boft maar.

6. Jim Bakkum

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik ben er niet bepaald trots op, maar het was liefde op het eerste gezicht toen ik Jim’s auditie bekeek tijdens de eerste editie van de Nederlandse Idols. Daarna daalde de liefde al gauw, aangezien hij plotseling meende graag Jim genoemd te willen worden. Jim, als in letterlijk Jim en geen ‘Djim’, wat toch veel cooler klinkt? Toch keerde de liefde terug, omdat Jim een echte man aan het worden is. Bovendien, ben jij bestand tegen zijn fraaie krullen?

7. Winston Gerschtanowitz

Ik bevind me op glad ijs om Winston te plaatsen in de top zeven, want een meerderheid Grazia redactieleden vond hem niet geschikt genoeg. Toch heeft Winston een plekje weten te bemachtigen dankzij zijn stralende lach en leuk ogende persoonlijkheid. Zal de man in ‘t echt ook zo vriendelijk zijn?

Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jouw mening. Wie is volgens jou DE schoonheid (inside & outside) van mannelijk Nederland?