Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Twilight Breaking Dawn – Part 2 slechtste film

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 is bij de uitreiking van de Razzies, de tegenhangers van de Oscars, uitgeroepe...

Twilight Breaking Dawn – Part 2 slechtste film

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 is bij de uitreiking van de Razzies, de tegenhangers van de Oscars, uitgeroepen tot de slechtste film van 2012. Breaking Dawn – Part 2 kreeg daarnaast nog zes andere Golden Raspberry Awards, onder meer voor hoofdrolspeelster Kristen Stewart.

Ook regisseur Bill Condon (slechtste regisseur), Taylor Lautner (slechtste mannelijke bijrol) en Taylor samen met de 12-jarige Mackenzie Foy (slechtste filmkoppel) hebben met hun bijdrage aan Breaking Dawn – Part 2 een Razzie in de wacht gesleept.

Daarnaast gaan de awards voor de slechtste sequel en het slechtste acteerensemble naar het vijfde en laatste deel van de romantische fantasyfilmreeks. De uitslag werd door The Golden Raspberry Award Foundation bekendgemaakt tijdens een ceremonie in een hotel in Hollywood.

De slechtste vrouwelijke bijrol van 2012 werd volgens de jury gespeeld door Rihanna. De zangeres maakte haar acteerdebuut in Battleship en werd daarvoor ‘beloond’ met een Razzie. Voor Peter Berg, die de actiefilm regisseerde, moet dat haast wel als een grote verrassing komen. Hij noemde Rihanna eerder nog ‘een natuurtalent’ en zei dat ze in Battleship erg goed was.

De Golden Raspberry Awards werden in 1981 voor het eerst verdeeld. Traditiegetrouw worden ze een dag voor de Academy Awards, beter bekend als de Oscars, uitgereikt. Vorig jaar gebeurde dat eenmalig op 1 april. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: Filmdepot