Amanda Seyfried is bang voor de dood

Amanda Seyfried heeft een vervelende obsessie. "Al zolang ik me het kan herinneren, ben ik bezig met de dood. Het idee t...
Amanda Seyfried is bang voor de dood

Amanda Seyfried heeft een vervelende obsessie. "Al zolang ik me het kan herinneren, ben ik bezig met de dood. Het idee te moeten sterven maakt me vreselijk bang, en ik denk er veel aan", vertelt de actrice aan Sp!ts.

Omdat Amanda zo bang is voor het einde van haar leven, is ze heel erg bezig met haar gezondheid. "Stomvervelend, want het zuigt soms alle levensvreugde uit me. Bovendien zit ik om de haverklap bij de dokter. Hopelijk leer ik, met de tijd, om meer in het heden te leven, om van het moment te genieten."

Om erachter te komen waar deze angst vandaan komt, besloot ze onlangs in therapie te gaan. "En ik denk nu dat het te maken heeft met mijn vader. Die is al sinds zijn kindertijd ziek. Hij heeft type 1 diabetes, en vooral in de tijd voordat de insulinepomp werd uitgevonden, zorgde dat voor veel ellende." Zo was hij volgens Seyfried altijd 'moe en slap'. "En hij zei heel vaak dat hij zeker wist dat hij snel dood zou gaan. Als ik daar iets van heb geleerd, is het dat je moet oppassen met wat je zegt in de aanwezigheid van je kinderen. Zijn angsten zitten nu ook diep geworteld in mijn zus en in mij."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f72c64a70ac3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });