Trijntje Oosterhuis gaat naar Songfestival

Trijntje Oosterhuis gaat komend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Anouk, de deelneemster in...

Lees ook

Trijntje Oosterhuis gaat komend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Anouk, de deelneemster in 2013, gaat het nummer schrijven, zo laat persbureau ANP weten.

Songfestival

Anouk liet het tijdens het tv-programma College Tour  doorschemeren en een anonieme bron bevestigde de deelname aan ANP.  “Het zou heel leuk zijn als ze Trijntje zouden kiezen”, vertelde Anouk vrijdagavond aan presentator Twan Huys. “Ik denk dat de AVROTROS daar goed aan doet. Fuck, ik ben een slechte leugenaar”, voegde de blondine er lachend aan toe.

Wenen

Het Songfestival wordt volgend jaar mei in Wenen gehouden. De Nederlandse deelname, het gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon, werd tweede. Dat was de hoogste notering voor Nederland in tijden. Anouk deed zelf in 2013 mee aan het Songfestival. Met het nummer Birds behaalde ze de negende plaats. Het was destijds voor het eerst in negen jaar dat Nederland weer meedeed in de eindstrijd van het liedjesfestijn.

Bron: ANP, Beeld: Getty, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook