Pharrell grote winnaar BBC Music Awards

Pharrell Williams kwam donderdag als grote winnaar uit de bus tijdens de BBC Music Awards. Lees hier wie de andere winna...

Lees ook

Pharrell Williams kwam donderdag als grote winnaar uit de bus tijdens de BBC Music Awards. Lees hier wie de andere winnaars waren.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat de BBC Music Awards werden uitgereikt. De prijzen gingen naar de beste nummers en artiesten van 2014. De awardshow werd live uitgezonden, in samenwerking met BBC One, BBC Radio 1 en BBC Radio 2. De presentatie was in handen van Fearne Cotton en Chris Evans.

De winnaars

Pharrell viel dubbel in de prijzen. Hij bemachtigde de prijs voor het beste nummer van het jaar, met zijn wereldhit Happy en werd verkozen tot beste internationale artiest van 2014. Zijn concurrenten waren: Kiesza’s Hideaway, Lorde’s Royals en Sam Smith’s Money On My Mind. Ed Sheeran kreeg de award voor best scorende Britse artiest. Hij versloeg Sam Smith, David Bowie, Elbow, Jungle en Royal Blood.

Pharrell aan het woord

Pharrell kon er helaas zelf niet bij zijn, vanwege opnames van The Voice in de VS. Wel reageerde hij via een video. “Als eerst wil ik zeggen, hoe ongelofelijk het is om een hit te hebben, die de competitie aan kan gaan met al deze andere liedjes.” Hij omschrijft het succes van Happy als “weird”. Naar eigen zeggen heeft hij de award aan het publiek te danken: “Songwriters zijn gebonden aan wat het publiek vindt.”

Lees ook: Bijzondere samenwerking Pharrell, Cara en Karl

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook