Recept: Kipcurry van Martine Hauwert

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de Thaise kipcurry van presentatrice Martine Hauwert!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

– 3 sjalotten 
– 1 Shanghai paksoi
– 1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
– 2 eetlepels groene Thaise currypasta (pot a 225 g)
– 1 zak gebroken sperziebonen (225 g)
– 200 ml kokosmelk
– 2 eetlepels vissaus
– 1/2 theelepel suiker
– 2 eetlepels cashewnoten (of pinda’s)

Keukengerei:
Wok

Bereiding

Snijden

Pel eerst de sjalotten en snijdt ze daarna in stukjes. Was vervolgens de paksoi en snijdt het onderste deel in reepjes.

Bakken

Pak vervolgens de wok erbij en giet daar de olie in en wacht tot die verhit is. Zet het vuur hoog en doe de kipblokjes in de wok. Laat ze 1-2 minuten bruin worden. Bak de sjalotten en één eetlepel currypasta ondertussen één minuut mee. Schep de reepjes paksoi en de gebroken sperziebonen erdoorheen. Voeg de suiker, kokosmelk en vissaus toe en breng die aan de kook.

Zet het vuur laag en laat de maaltijd nog 10 minuten stoven. Vergeet niet om de maaltijd regelmatig om te scheppen! Wanneer de sperziebonen beetgaar zijn, voeg dan het paksoiblad toe en laat die nog twee minuten meebakken. Proef of het al goed op smaak is en voeg zout, vissaus of extra currypasta toe waar dat nodig is.

Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de kipcurry. Serveer de maaltijd met rijst of noedels. Tip: garneer je curry met koriander of basilicum. Voeg voor extra smaak reepjes rode paprika toe. De kipfilet kan je eventueel vervangen door dunne plakjes varkenshaas.

Voilà, eet smakelijk!

Laatste nieuws

Zie ook