Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rob de Nijs zat aan de drank

“Alcohol verdoofde de pijn.” Na de breuk met Belinda Meuldijk hertrouwde Rob de Nijs (69) met Henriëtte. De twee maakten...

Rob de Nijs zat aan de drank

“Alcohol verdoofde de pijn.”

Na de breuk met Belinda Meuldijk hertrouwde Rob de Nijs (69) met Henriëtte. De twee maakten een loodzware tijd door, waardoor ze naar eigen zeggen steeds vaker naar de fles grepen. “We waren geen alcoholisten, maar het had niet veel gescheeld of we hadden niet meer buiten de drank gekund,” aldus de zanger.

Belinda“Henriëtte en ik waren gelukkig met elkaar, maar de afwikkeling van mijn scheiding van Belinda en alle narigheid daar omheen, maakte van ons leven bepaald geen feest. Het is geen geheim dat de breuk tussen Belinda en mij niet zonder slag of stoot is verlopen.”

Elke keer als er iets tegenzat, besloten Rob en zijn vrouw een borrel te nemen om alle ellende te vergeten. Ze zochten hun troost in de drank. Het drinken sloop erin en werd een vast onderdeel in hun leven. Het echtpaar verkeerde in een roes.

Afkicken“Tijdens een vakantie in Thailand had ik er plotseling genoeg van. Met bonkende hoofdpijn stond ik op en realiseerde me dat ik dit niet langer wilde. Ik zei tegen Henriëtte dat ik wilde stoppen met drinken. Sindsdien hebben we geen druppel meer gedronken, ook geen glaasje wijn meer bij het eten.”

Het stel is blij deze beslissing te hebben genomen. In de periode dat ze nog dronken, hadden ze namelijk veel aanvaringen met elkaar. Ook verloren ze de realiteit uit het oog. Zonder enige vorm van afkickverschijnselen stopten de zanger en zijn vrouw met de drank. Gelukkig genieten ze nu beiden weer van het leven!

KinderwensToch mist er wel iets in het huwelijk van Rob en Henriëtte. Het stel hoopt nog altijd dat hun liefde bekroond zal worden met een kindje. “Ons geluk was bijna compleet. Vorig jaar raakte Henriëtte in verwachting, maar ze kreeg een miskraam. We blijven hopen op een wonder, alhoewel we ons realiseren dat met de tijd de kans op een kindje steeds kleiner wordt.”

Meer lezen?Wil je meer lezen over het drankprobleem van Rob de Nijs? Het staat allemaal in de nieuwe Story.