Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sterren en hun kleding

Met een eigen modelabel hopen de sterren nog een extra zakcentje te verdienen. Naast hun carrière willen de meeste ster...

Sterren en hun kleding

Met een eigen modelabel hopen de sterren nog een extra zakcentje te verdienen.

Naast hun carrière willen de meeste sterren nog een extra zakcentje verdienen. Of het nodig is, is de vraag, maar leuk is het zeker!

Bekende Nederlanders Toch wel de bekendste Nederlander met een eigen kledinglijn is Jan Smit met het label J-style Clothing. Naast zijn zangcarrière, die begon met het nummer ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, is ook zijn kledinglijn in opmars. Niet alleen de shirts, sjaals en sokken doen het goed, maar ook zijn ondergoedlijn. Misschien wel omdat hij zelf in zijn reclamecampagne poseert in boxershort.

Naast Jan Smit is presentatrice Bridget Maasland ook op weg naar tweede succes. B. By Bridget is het modelabel dat ze samen met haar moeder heeft opgezet. Eerder hadden de twee al een lingeriezaak in Den Haag. Vanaf maart 2011 is B. By Bridget in de winkels verkrijgbaar. Eerder heeft ze zich al ingezet voor de Dutchypuppy Foundation, een organisatie die honden over de wereld helpt om stichtingen te steunen met geld en goederen.

Dyanne Beekman is een Nederlandse presentatrice van onder andere Look Of Love en styliste, maar ook ontwerpster. Sinds augustus 2007 werkt ze samen met de C&A aan de kledinglijn Dyanne Basics. Niet alleen voor de vrouwen met maat 36/38, maar ook voor de wat vollere dames. Ook ontwierp Dyanne de nieuwe bedrijfskleding voor McDonald’s.

Buitenlandse sterren Niet alleen onze BN’ers kunnen er wat van, maar ook de buitenlandse sterren. Zo is Beyonce Knowles niet alleen zangeres, maar ook ontwerpster van kledinglijn Dereon die ze samen met haar moeder Tina Knowles runt. Ze ontving al verscheidene haatbrieven voor al het bont dat ze in de collectie gebruikt. Ondanks alle beschuldigingen bestaat de lijn toch al ruim zeven jaar.

Een nog groter fenomeen is de L.A.M.B-collectie van zangers Gwen Stephanie. Het staat voor Love Angel Music & Baby, genoemd naar haar eerste solo-album. De lijn gaat van jassen naar broeken tot handtassen. De collectie was niet alleen succesvol bij de No Doubt-fans, maar ook onder de sterren zelf: de gezusters Hilton, Carmen Electra en Halle Berry liepen erin rond.

Misschien wel een van de bekendste mannelijke voetballers is David Beckham. Samen met zijn vrouw Victoria lanceerde David een mannenlijn onder Victoria’s modelabel DVB. Dat Victoria’s modelijn al heel succesvol was, blijkt uit het feit dat ze in 2010 de British Fashion Award binnensleepte. Nu gaat Victoria haar man helpen bij zijn eigen collectie. Het is niet de eerste keer dat David als ontwerper aan de slag gaat. In 2009 ontwierp hij samen met Adidas nog een herfst/winter-collectie die bestond uit schoenen, accessoires en thermische kleding.