Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rick Engelkes vecht voor zijn relatie

HILVERSUM (ANP) - Rick Engelkes doet er alles aan om het hart van zijn vrouw te heroveren, zo laat hij weten in een inte...

Rick Engelkes vecht voor zijn relatie

HILVERSUM (ANP) - Rick Engelkes doet er alles aan om het hart van zijn vrouw te heroveren, zo laat hij weten in een interview met De Telegraaf. De acteur heeft een kortstondige affaire achter de rug.

Dat zorgde voor een tijdelijke breuk met zijn vrouw Annemarie. Hij zegt dat hij een grote vergissing heeft begaan en woont tijdelijk apart van zijn gezin. Naar eigen zeggen is hij weer steeds vaker te vinden in het ouderlijk huis in Aerdenhout. 'Het gaat beter', aldus de 51-jarige acteur.

Rick en zijn vrouw zitten in relatietherapie om het vertrouwen weer terug te winnen. 'Ik wil het beter leren doen. Er is niets zo mooi als de liefde, maar ook niets zo moeilijk.' Hij vertelt dat ze iedere keer over zijn misstap praten. 'Het verwerken moet leiden tot vergeven', vertelt de voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur. 'Ik kan alleen maar hopen dat deze fase vlug voorbij is. Ik heb haar en mijn gezin veel verdriet gedaan, er een rommeltje van gemaakt.'

Het koppel is al zestien jaar samen, waarvan acht jaar als getrouwd stel. Samen hebben zij twee dochters: Teddie (13) en Minka Lee (6).