Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oudste dochter Von Trapp (97) overleden

BALTIMORE (ANP) - Agathe von Trapp (97), de oudste dochter van de zingende familie Von Trapp, is vorige maand in een hos...

Oudste dochter Von Trapp (97) overleden

BALTIMORE (ANP) - Agathe von Trapp (97), de oudste dochter van de zingende familie Von Trapp, is vorige maand in een hospice bij Baltimore overleden aan hartfalen. Dat meldde een vriendin van de overledene die een halve eeuw met haar samenleefde, meldden Amerikaanse media woensdag.

De wereldberoemde musical The Sound of Music uit 1959 vertelt het geromantiseerde verhaal van de Von Trapps, die al zingend vluchtten uit nazi-Duitsland. In de musical wordt Agathe verbeeldt als oudste kind en dochter Leisl. In werkelijkheid is het oudste kind Von Trapp een jongen, Werner. De musical werd later verfilmd met Julie Andrews in de hoofdrol. Het gezin vluchtte naar de VS in 1939.

Agathe bewonderde de film, maar vond dat haar vader te streng werd geportretteerd. 'De eerste keer dat ze de film zag barstte ze in huilen uit', aldus Agathes voormalige huisgenote. Ze schreef haar memoires die in september zijn gepubliceerd.