Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Natasja Froger

Van tomatenplukster tot tv-presentatrice en vrouw van René Froger. Natasja Froger is een vrouw van het goede doel. Al v...

Natasja Froger

Van tomatenplukster tot tv-presentatrice en vrouw van René Froger.

Natasja Froger is een vrouw van het goede doel. Al vanaf haar tiende leeftijd zet ze zich in voor verschillende goede doelen. Dit combineert ze nu met haar beroep als tv-presentatrice. Zo presenteert ze sinds 2006 Hart in Aktie, waarin ze mensen die het moeilijk hebben de helpende hand biedt of in het zonnetje zet.

Natasja Froger-Kunst werd op 14 juni 1965 geboren. Na haar Mavo volgde ze de opleiding medische secretaresse. Haar eerste baantje was het plukken van tomaten, op veertienjarige leeftijd. Sinds oudejaarsdag 1991 is ze de echtgenote van René Froger met wie ze nu twee zoons heeft, Didier (12) en Maxim (14).

Twee keer in hetzelfde huwelijksbootjeRené en Natasja zijn in hun huwelijk ooit even uit elkaar geweest in verband met een vermeende affaire tussen René en een Vlaamse presentatrice, maar later bleek dat Natasja het zelf ook niet bij één man had gehouden. Gelukkig vonden ze elkaar weer terug en in 1999 vond een tweede huwelijk plaats.

Met het hele gezin voor het goede doelAls moeder probeert Natasja haar werk voor het goede doel over te brengen op haar zoons. Niet voor niets doen ze met het hele gezin mee met realityshows voor het goede doel. In 2008 was het gezin te zien in De Frogers: Effe geen cent te makken, waarin ze een maandlang in de bijstand hebben geleefd. Dit was voor de voedselbank, een stichting die mensen in de bijstand leven een voedselpakket geeft. Hoofdreden om hier aan mee te doen was volgens Natasja de leerzame ervaring voor haar en haar gezin en tegelijkertijd de kans om aandacht te vragen voor het goede doel. Achteraf gaven Maxim en Didier aan dat zij het bijstandsleven misten.

Eind 2009 waren de Frogers terug op de tv met het programma De Frogers: Helemaal Heppie, waarin het gezin zich inzet voor Stichting Heppie. Deze organisatie verzorgt vakanties voor kinderen die normaalgesproken niet op vakantie zouden gaan. In 2010 is Natasja Froger het gezicht van de Heppie Birthday collection van modeketen DIDI. Van elk verkocht item uit de collectie wordt 10% gedoneerd aan Stichting Heppie.

Moeilijke tijdenHaar kinderen zijn haar alles. Natasja is erg ziek geweest en terwijl ze in het ziekenhuis lag met een hersenvliesontsteking, hoorde ze de dokter zeggen dat ze niet lang meer te leven had. Het enige waar ze aan dacht was haar man en haar twee kleine kinderen. Ze wilde niet geloven wat de dokter zei, want ze kon haar kinderen gewoon niet achterlaten. Uiteindelijk heeft ze het overleefd en kon ze er weer voor haar mannen zijn.

Drukke moederSinds Natasja het de laatste jaren steeds drukker heeft gekregen met haar eigen carrière en niet langer ‘de vrouw van’ is, moet ze thuis wat werk uit handen geven. Hiervoor heeft ze haar steun en toeverlaat Maya. René vergadert thuis, zodat hij bij de kinderen kan blijven. Haar jongste zoon heeft het er wel eens moeilijk mee gehad dat Natasja zo veel van huis was en belde haar dan ook regelmatig om te zeggen dat hij van haar houdt. Natasja wist dan dat ze weer even tijd moest besteden aan haar kinderen. Ze heeft wel eens een foto van zichzelf bij haar zoons neergelegd. Op de foto tekende ze een traan en schreef ze er ‘Mama mist jullie ook’ bij. Gelukkig begrijpen Maxim en Didier dat ze het werk graag doet. Ze is in alle schoolvakanties vrij en dan is ze er helemaal voor haar kinderen.

De komende periode wil Natasja geen reallifesoaps meer maken met haar familie. De tv-presentatrice wil als echte moeder dat haar kinderen zich nu meer met school gaan bezighouden.