Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Penelope Cruz: Spaanse passie

Op haar hoge hakken stampte ze Hollywood binnen, en in no time verslond ze de ene onbereikbare (voor ons tenminste) kere...

Penelope Cruz: Spaanse passie

Op haar hoge hakken stampte ze Hollywood binnen, en in no time verslond ze de ene onbereikbare (voor ons tenminste) kerel na de andere.

Mooie paardenPenelope's hartenveroveringstocht in Hollywood begint in 2000, als ze tijdens het filmen van All the pretty horses het hart van Matt Damon steelt. Op dat moment is Matt volgens haar helemaal perfect: "Matt's a very special man, he's funny and he's one of the most generous people I've met in my life. He has no defects." Matt zat er een beetje blozend bij en wist niet goed wat hij moest zeggen. Schattig hè?

Een kleine maand later had hij zijn spraak weer terug: "Ach, we hebben het allebei veel te druk om echt verliefd te worden". Dat was dat. Hasta la vista, Matt!

Na Matt stort Penelope zich op Nicolas Cage, die toen net gescheiden was van Patricia Arquette. We vermoeden dat de date een tikje aburrido (gaahaap!) was, want Nicolas belt en belt, maar krijgt geen gehoor meer op zijn telefoontjes.

Un poco advies voor Nic: als je nog eens een date hebt, niet gaan lopen zeuren over je ex!

Vanille in de luchtEn toen kwam het filmen van Vanilla Sky in 2001, samen met Tom Cruise...En de speculaties zijn niet van de lucht, als Tom in dezelfde periode na 10 jaar huwelijk scheidt van Nicole Kidman, én vervolgens gespot wordt met Penelope.

Maar eh, ze hebben niks nada hoor! Tot een half jaartje later hun 'niks' officieel wordt. Eh, ja, misschien hebben ze toch een beetje gedate. En het wordt ook echt serieus: er wordt gespeculeerd over een gezinnetje, Penelope trekt bij Tom in en heel de wereld mag meegenieten van hun geluk.

Maar al snel komen er scheuren in dit geluk: Tom neemt Penelope niet mee naar de Oscaruitreiking, omdat ex-vrouw Nicole Kidman er ook is, genomineerd en wel.

Later, als het toch nog best wel gelukkige paar in Sydney is, vertelt Tom dat hij van plan is om de kerst door te brengen bij Nicole en hun twee kids Conner en Isabella. Penelope pikt dit natuurlijk niet, en vliegt inmediatemente terug naar Los Angeles. Alleentjes. Tom komt tot inzicht dat hij toch niet met haar wil trouwen en amper anderhalf jaar nadat deze romance (niet) begon, is Penelope weer alleen.

(G)een geheimMaar ach, er zijn meer vissen in de zee. Om iedereen eens flink jaloers te maken, gaat Penelope lekker stappen met Orlando Bloom! Ze wilden hun date eigenlijk geheim houden, want ze probeerden heel onopvallend en sneaky weer in hun auto te kruipen.

Helaas vond dit sluipincident plaats voor de uiterst hippe club Hyde in Los Angeles. Een club waar op een gemiddelde doordeweekse avond half Hollywood vertoeft, en dus hele legers paparazzi op de loer liggen. Dan is het toch ietwat moeilijk om secretos te houden. Hoe dan ook, blijkbaar sluipt Orlando niet stiekem genoeg voor Penelope, want hij is niet vaker meer met haar gesignaleerd!

Boefje spelen met SalmaDe mannen van de wereld fluisteren opgewonden met elkaar: Penelope heeft een lesbische relatie met Salma Hayek!

Dit naar aanleiding van de film Bandidas, waarin de Latinas twee wilde cowgirls spelen. Een ander soort Brokeback Mountain, maar dan de meest voorkomende mannenfantasie, zeg maar. Om de boel nog wat op te zwepen, kneep Penelope eens flink in Salma's billen op een persconferentie van deze film. Een slimme zet van Penelope, want de bioscopen liepen vol met mannen die hun stoutste dromen hoopten te zien uitkomen.

In de woestijnPenelope moet natuurlijk wel door blijven werken en het volgende project is de film Sahara. Met als tegenspeler Matthew McConaughey. En ja, je kunt inderdaad de rest wel raden: De Marokkaanse zandduinen waar ze filmden waren inderdaad heel romantisch en Matthew een lekker ding. En inderdaad voelden ze meer voor elkaar dan alleen collegiale affectie. En inderdaad, toen de film klaar was (en eigenlijk niet echt een succes), was de liefde ook voorbij. Cómo no!

Let love rule!En toen was Lenny aan de beurt. En ze zijn wáánzinnig verliefd: Rocker Lenny Kravitz en onze Penelope. Het schijnt dat Penelope zelfs een winstgevende fotoshoot liet schieten om met haar rockende lover mee op tournee te kunnen.

Om zijn liefde aan haar duidelijk te maken had Lenny een heel gezellig verjaardagsfeestje georganiseerd voor zijn toen 33-jarige Spaanse schone: eerst gezellig uit eten in de Beatrice Inn in New York en daarna iets meer privé in zijn 'bescheiden' New Yorkse appartement.

Maar... Ook deze liefde zat niet diep genoeg. Penelope wordt opeens weer gesignaleerd met een eerdere lover: Josh Hartnett. (Voor de echte gossip diehards onder ons: Josh deed het eerder met Scarlett Johanson.)

Oké, ze deden hun best om niet herkend te worden: Ze liepen vermomd met hoeden en zonnebrillen over straat, maar dat wekte juist de interesse van menig voorbijganger (en paparazzi), omdat de zon niet scheen!

Eerder dit jaar hadden Penelope en hij zitten zoenen en handjes vasthouden in een intiem New Yorks restaurant. Althans, volgens een ober die hen beloofd had uiterst discreet te zijn. En daarvoor een royale fooi ontving. Ook gingen ze samen op een romantische cruise, waar ze ook hun handjes niet thuis konden houden.

Jamón JamónEcht lang kon Josh Penelope niet boeien, want hij werd van z'n plek gestoten door collega Javier Bardem. Jawel: Wederom Penelope's tegenspeler. Ze hadden elkaar al eerder ontmoet, tijdens het filmen van Jamón Jamón in 1992. De vonken sloegen pas echt over toen ze elkaar nogmaals ontmoeten tijdens het filmen van Vicky Cristina Barcelona in 2007. In de zomer van 2009 werd gefluisterd dat Penelope zelfs zwanger zou zijn, maar dat was (helaas voor Penelope, die al meerdere keren heeft aangegeven dat ze graag kinderen wilt) niet zo.

Gebroken?Bij de première van Penelope's film Broken Embraces droeg ze trouwens een knots van een verlovingsring. Zou deze ontembare serial dater dan toch echt gaan trouwen? En is Javier Bardem echt de ware? We wachten het nog even af!