Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvie van der Vaart geniet van mode, beauty en de liefde

Sylvie van der Vaart was heel even in Nederland voor de presentatie van L’Oréal’s Color Trophy 2011. Wij schoven bij haa...

Sylvie van der Vaart geniet van mode, beauty en de liefde

Sylvie van der Vaart was heel even in Nederland voor de presentatie van L’Oréal’s Color Trophy 2011. Wij schoven bij haar aan.

Als gezicht van L’Oréal Professionnel presenteerde Sylvie van der Vaart op zondag 16 oktober de Color Trophy 2011. Een wedstrijd en tevens live kleurevenement waarbij kappers strijden om diverse awards. Wij spraken vooraf met haar over schoonheid, de liefde en haar drukke leven.

Precies een jaar geleden wist L’Oréal Sylvie van der Vaart (33) te strikken als ambassadrice van L’Oréal Professionnel. Een taak die de presentatrice op het lijf geschreven lijkt en die ze beschouwt als een hele eer. “Ik ben denk ik uitgekozen, omdat ik het heel leuk vind om te variëren”, vertelt ze. “Ik laat graag zien wat er allemaal mogelijk is met kapsels, kleuring en de lengte van je haar. Iemand die van verandering houdt, is natuurlijk voor een kapper een goed uithangbord.”

Passend kapselHoewel door opdrachtgevers als L’Oréal vaak een planning en concept gemaakt wordt rondom haar kapsel, vindt Sylvie het wel belangrijk dat het idee goed bij haar past. Inspraak zal ze dus altijd willen hebben. “Dat is in het normale leven niet anders; als jij naar de kapper gaat, dan kan die kapper nog zo veel ideeën hebben en creativiteit erin willen stoppen, maar uiteindelijk moet een klant zich daar ook prettig bij voelen. Dat heb ik ook. Zeker omdat je haar iets heel persoonlijks is. Het is iets waar je mee opstaat en naar bed gaat. Make-up haal je er weer af en kleding doe je uit, maar je haar heb je gewoon.”

Qua kleur houdt de blondine het altijd een beetje veilig. Kunnen we haar een keer met een knalrode coupe of als brunette op een feestje verwachten? “Haha, ik moet inderdaad zeggen dat ik het qua kleuring bij heel veel nuances blond houd. Dat vind ik goed bij me passen en dat verveelt me nog niet. Ik kan me wel voorstellen dat ik een keer door Leco (van Zadelhoff, haar kapper en visagist, red.) overtuigd word om voor iets heel anders te gaan, dat zou ik wel durven. Ik vind het ook echt leuk als er discussie ontstaat of iets me wel staat of dat mensen toch een andere coupe mooier vinden.”

Verzorgd uiterlijkNet als vele vrouwen vindt Sylvie het heerlijk om met haar uiterlijk bezig te zijn. Dat doet ze dan ook vaak: “Lekker een momentje van rust pakken bij de kapper, mooie kleren uitzoeken voor een evenement, nadenken over looks… Ik werk natuurlijk in de entertainmentwereld, waar je altijd met een vergrootglas bekeken wordt, en ben het gezicht van L’Oréal Professionnel. Dus ik vind het ook mijn verantwoordelijkheid om daarmee bezig te zijn, ik zie het ook als een job.”

In een joggingbroek zullen we haar dus nooit op straat zien, maar dat is geen kwestie van lef. “Ik durf heel veel, en dat zeker ook. Het is alleen de vraag: wil ik dat?” Daar heeft de presentatrice direct een heel stellig antwoord op: “Dat wil ik niet. Ik hou van kleding en schaf dat niet alleen aan om er op televisie of de rode loper leuk uit te zien. Het is mijn hobby om kleding en vintage spulletjes te verzamelen, dus inherent daaraan vind ik het ook leuk om me op vrije dagen mooi aan te kleden.”

Mode en de liefdeHaar fashion-experimenten worden door Rafael niet altijd gewaardeerd, lacht Sylvie. “Ik vind het heel leuk om bepaalde trends naar mezelf te vertalen, zodat het ook mijn stijl wordt. Soms denkt hij dan wel eens: is dat wel mode? Maar dan zegt ie ook wel weer dat ik het wel zal weten en dat ie op mij vertrouwt.” Iets dat wat de Tottenham Hotspur-voetballer betreft diep in haar kast weggestopt mag worden is bijvoorbeeld de ‘70’s-look met een flare jeans. “Dat vindt ie echt verschrikkelijk, daar kan ie echt niet aan wennen. Een paar jaar geleden, toen die wijde pijp helemaal in was, vond ie het al niks en nu weer niet.”

Met haar gevoel voor mode heeft Sylvie ook haar man aangestoken, door te laten zien wat er op kledinggebied allemaal mogelijk is. “Wat ik mooi vind om te zien, is dat hij zich ook in zijn eigen kledingsmaak heeft ontwikkeld. Toen ik hem net leerde kennen, had ie een beetje zo’n Prada-lookje en Dolce & Gabbana, heel typisch voetbal-achtig. Nu draagt hij bijvoorbeeld ook mooie kasjmier, jasjes van Tom Ford, Cucinelli en af en toe een mooi pak op maat. Daar heeft hij nu echt oog voor, heel leuk.”

De twee vormen niet alleen op modegebied een uitstekend team. Rafael en Sylvie komen, in tegenstelling tot veel andere bekende koppels, zelden negatief in het nieuws. Wat is het geheim van hun sterke relatie? “Wij zijn helemaal niet gecompliceerd met z’n tweeën. We vullen elkaar aan, hebben die kleine (zoontje Damian van 5, red.) en samen veel meegemaakt. Ook heb ik mijn carrière natuurlijk buiten de plek waar ik woon, waardoor ik veel moet reizen. Dat betekent ook dat je spannend voor elkaar blijft, we hebben elkaar altijd genoeg te vertellen. Het wordt niet snel een sleur bij ons, dat helpt.”

Vrienden en social mediaHaar drukke carrière zorgt er ook voor dat ze haar vriendinnen niet vaak ziet. Sylvie moet soms prioriteiten stellen, waarbij haar gezin altijd op nummer 1 komt. “Ik gebruik de events dan ook vaak om mijn vriendinnen uit te nodigen. Vrienden en familie zitten regelmatig in de zaal, zo betrek ik ze bij mijn werk – iets dat ik heel belangrijk vind.” Voor de lange afstands-vriendschappen is er gelukkig BlackBerry Messenger, dat ze veel gebruikt. “Zo blijf je toch een beetje op de hoogte van wat iedereen aan het doen is.”

Op social media kunnen we de presentatrice nog niet vinden, maar daar komt snel verandering in. “Binnenkort gaat mijn nieuwe website online, dan wil ik ook Twitter gaan bijhouden. Maar alle Sylvie van der Vaart-accounts die je nu vindt, zijn dus fake.”

“Ik wil het gaan gebruiken voor mijn werkzaamheden, om te vertellen en te laten zien wat ik aan het doen ben. Ik vond het ook heel leuk om het nieuws van ons tweede huwelijk, in Las Vegas, via Rafael z’n Twitter de wereld in te sturen. Dat was eigenlijk de eerste keer dat we heel bewust dat medium gebruikten om iets van onze kant kenbaar te maken. Ik vind het wel iets hebben dat je als bekende Nederlander zelf een middel hebt om iets te vertellen, zonder dat je daarbij gelijk gebruik moet maken van een interview in een krant of iets dergelijks.”

IdoolDoor haar werk en bekendheid mag de blondine, die doorbrak als actrice in Costa! en vj bij TMF, vele beroemdheden ontmoeten. Ze geeft toe dat ook zij daar best van onder de indruk kan zijn. “Laatst nog, toen ik in Monte Carlo bij een evenement ter ere van Grace Kelly Olivia Palermo ontmoette, mijn style crush. Ik vind het heel leuk om al die wereldberoemde acteurs te zien, zoals Richard Gere en John Travolta, maar toen ik Olivia zag zitten, dacht ik: oh my God, daar moet ik mee op de foto. Ik heb de hele avond zitten wachten en gedacht: zal ik wel, zal ik niet? Ik heb de kans toch maar niet laten lopen, want wanneer zie ik haar weer?!”