Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bekende zussen: Jessica & Ashlee

Deze keer: de zusjes Jessica en Ashlee Simpson. Jessica Ann Simpson (1980) is de grote zus van Ashlee Nicole Simpson (19...

Bekende zussen: Jessica & Ashlee

Deze keer: de zusjes Jessica en Ashlee Simpson.

Jessica Ann Simpson (1980) is de grote zus van Ashlee Nicole Simpson (1984). Beide zusjes houden van zingen. Ondanks dat ze regelmatig met elkaar vergeleken worden, hebben ze ieder hun eigen stijl. Zo is Jess meer van de popmuziek en houdt Ashlee wel van een beetje rock. Maar de zussen zullen zich nooit van elkaar laten scheiden door concurrentie en roem. Hoe is de band tussen de gezusters Simpson?

JeugdDe zusjes groeiden op bij hun ouders Joe en Tina Simpson, in de buurt van de grote stad Dallas. Regelmatig zochten de twee de problemen op. Zo gingen de zussen weleens gekleed in niets meer dan een bikini en minishort naar de kerk, waar hun vader pastoor was. Dit viel op zijn zachtst gezegd niet in goede aarde bij de kerkgangers.

RebelsDat Ashlee in haar jonge jaren al rebelser was dan haar zus, bleek wel uit het feit dat zij regelmatig van kapsel veranderde. Ook had het kleine zusje een eetstoornis op elfjarige leeftijd, maar met de steun van haar ouders en Jess kwam ze daar overheen.

ZingenOndertussen was Jessica druk bezig met haar zangcarrière, die na veel vallen en opstaan eindelijk een beetje van de grond kwam toen ze 18 was. Tijdens de optredens was Ashlee de achtergronddanseres van haar grote zus. Nog geen vier jaar later bracht Ashlee ook een aantal nummers uit en bleek zij toch iets succesvoller dan Jessica, die al jaren probeert om aan de top te komen.

Jaloezie?Men verwachtte dat Jessica jaloers zou zijn op haar zus, maar het verbaasd de twee nog steeds als mensen vragen of ze wel goed met elkaar op kunnen schieten.

“Mensen vragen altijd of er concurrentie is tussen ons, maar we zijn twee totaal verschillende personen en we zijn gewoon dol op elkaar. We vinden elkaars muziek erg leuk. Jessica vertelde me zelfs dat ze elke keer voordat ze gaat optreden naar mijn album luistert,” aldus Ashlee.

Door dik en dunToen Jessica in 2005 scheidde van Nick Lachey, stond zusje Ashlee voor haar klaar. In de periode daarna kwam Jess wat kilo’s aan en dat lieten de media haar niet zomaar vergeten. Maar Ashlee nam het op voor haar grote zus en liet weten dat ze haar zus juist een rolmodel vond voor jonge meiden.

Ook Jess stond klaar voor haar kleine zusje toen die in 2011 ging scheiden. Ashlee mocht bij Jess en haar nieuwe liefde Eric Johnson inwonen, net zolang totdat ze klaar was om op zoek te gaan naar iets anders. De zussen steunen elkaar door dik en dun en hun band is hechter dan ooit. Ook zijn de twee nog steeds gek op hun ouders. Jessica: “Ashlee, mijn moeder en ik zijn elkaars beste vriendinnen.”