Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blote actrices op de bres voor de bij

Bekende actrices als Anna Drijver en Halina Reijn hebben hun ontblote bovenlijf als bij laten beschilderen. Foto's van h...

Blote actrices op de bres voor de bij

Bekende actrices als Anna Drijver en Halina Reijn hebben hun ontblote bovenlijf als bij laten beschilderen. Foto's van hen met deze versieringen komen op een beperkt aantal potjes honing die zondag op het Beeing Festival in Amsterdam worden verkocht.

De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de bij.

Dat maakte de organisatie van het festival woensdag bekend. Het gaat al jaren slecht met de honingbij. De afdeling Plant Research International van de Wageningen Universiteit doet onderzoek naar de hoge bijensterfte. Dat gebeurt in opdracht van de overheid.

Wageningen zoekt samen met de imkerij en het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek naar de oorzaak van de bijensterfte. De wetenschappers denken dat de honingbij deels het slachtoffer wordt van een veranderende omgeving met andere planten, een ander klimaat en nieuwe parasieten, schimmels en bacteriën.

In totaal lieten 12 actrices zich als bij vereeuwigen. Slechts één acteur ontblootte zijn torso voor de honingbij: Jeroen Willems.

AMSTERDAM (ANP)