Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grace Kelly en Prins Rainier

Ook al leven ze allebei niet meer, de mystiek van hun relatie leeft nog steeds voort. Wat is hun geheim? De hele wereld...

Grace Kelly en Prins Rainier

Ook al leven ze allebei niet meer, de mystiek van hun relatie leeft nog steeds voort. Wat is hun geheim?

De hele wereld was in de ban van hun romance – een van de mooiste Amerikaanse filmsterren trouwde met een Europese prins. Het was een sprookjeshuwelijk.

OntmoetingPrins Rainier III Grimaldi van Monaco ontmoette Grace Patricia Kelly op het filmfestival van Cannes in 1955, tijdens de voorstelling van The Country Girl. In deze film speelde de actrice de hoofdrol. Grace was blond, had blauwe ogen, was slank en knap. Precies het type waar Rainier op viel. En ze was – net als de prins – ook nog eens katholiek. Gelukkig voor de prins bleef Grace nog even in Frankrijk voor de opnames van de film To Catch a Thief.

De twee leerden elkaar in die tijd goed kennen en werden al snel een setje. Met haar smetteloze reputatie bleek Grace zelfs de ideale vrouw. Dus reisde de prins eind 1955 naar de Verenigde Staten om de vader van Grace om haar hand te vragen.

BruiloftIn januari 1956 vertelde Grace aan de pers dat haar rol in The Swan, waarin zij wordt veroverd door een prins, werkelijkheid zou worden. Ze zou gaan trouwen met haar eigen prins. Maar ze moest daar wel wat voor opgeven. Met pijn in haar hart verruilde Grace haar filmcarrière voor de titel Prinses Gracia Grimaldi van Monaco. Als dat geen echte liefde is!

Op 18 april 1956 trad het paar in het burgerlijk huwelijk en een dag later trouwden ze voor de kerk. De hele wereld zat aan de buis gekluisterd. Grace droeg een roomwitte, hooggesloten bruidsjurk van kant en een meterslange sluier van chiffon, afgezet met duizenden parels van Hollywood-designer Helen Rose.

KinderenAl snel na de bruiloft bleek de prinses zwanger. Op 23 januari 1957 werd hun huwelijk bekroond met dochter Caroline. Bijna een jaar later, 14 maart 1958, mocht het paar zoon Albert verwelkomen. Op 1 februari 1965 werd het gezin verder uitgebreid met dochter Stéphanie.

HuwelijkGrace was de steun en toeverlaat van de prins. Ze gaven vele feestjes en leken voor de buitenwereld een gelukkig huwelijk te hebben. Leek, omdat deRoyals regelmatig ruzie schenen te hebben over de kleinste dingen, waardoor Grace veel afgevallen zou zijn. Er werd ook gesproken over buitenechtelijke relaties, maar bewezen is dit nooit.

De pers probeerde altijd iets ‘slechts’ over Grace te vinden, maar dit is hen nooit gelukt. Waarschijnlijk zijn de vele ruzies en vermeende affaires dan ook niet meer dan roddels die in het leven geroepen zijn door de paparazzi. Volgens bekenden van Grace en Rainier had het stel namelijk wel een gelukkig huwelijk.

OngelukMaar op 13 september 1982 was een tragische dag voor de Grimaldi's. Grace zat samen met Stéphanie in de auto en reed op dezelfde kronkelige waar ze in de beroemde scène uit To Catch a Thief ook reed. Maar nu kreeg de prinses een beroerte. Grace verloor de controle over het stuur en de auto belandde in het ravijn. Prinses Grace raakte buiten bewustzijn en overleed de volgende dag in het ziekenhuis. Stéphanie overleefde het ongeluk gelukkig wel.

Jarenlang was de prins een gebroken man. Ook al kwam hij er stukje bij beetje weer bovenop, zijn kinderen maakten zich sindsdien altijd zorgen om hun vader. De gezondheid van de prins ging er namelijk flink op achteruit. Ook heeft hij nooit meer een andere vrouw willen trouwen, voor hem was Grace de ware. Op de vroege ochtend van 6 april 2005 overleed prins Rainier aan de gevolgen van een longinfectie.