Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prins vrijgezel trouwt zwemkampioene

De prins van Monaco, Albert II, gaat eindelijk trouwen. Vrijdag en zaterdag vinden de huwelijksfestiviteiten plaats. Na...

Prins vrijgezel trouwt zwemkampioene

De prins van Monaco, Albert II, gaat eindelijk trouwen. Vrijdag en zaterdag vinden de huwelijksfestiviteiten plaats. Na een schare maîtresses en zeker twee buitenechtelijke kinderen, Jazmin Grace Grimaldi (19) en Alexandre Coste (7), trouwt de telg uit de roemruchte familie Grimaldi met de in Rhodesië (Zimbabwe) geboren ex-zwemkampioene Charlene Wittstock.

De in 1978 geboren Wittstock verhuisde als kind naar Zuid-Afrika waar ze de nationaliteit van heeft aangenomen.

Dat de inmiddels 53-jarige Albert maar geen vrouw trouwde, heeft zijn vader Rainier III (1923-2005) en de roddelpers veel hoofdbrekens gekost. In 2002 wijzigde een radeloze Rainier de regels over de troonsopvolging uit angst dat Albert geen vrouw en wettige kinderen zou krijgen. Destijds bestond de regel dat Monaco weer Frans zou worden, indien er geen mannelijke troonopvolger was. Nu mogen vrouwen ook op de troon.

Het burgerlijk huwelijk wordt vrijdagmiddag gesloten in de troonzaal van het paleis 'op de rots'. Het kerkelijke huwelijk is zaterdagmiddag tijdens een mis op de binnenplaats. Het feest begint donderdagavond al met een popconcert in het voetbalstadion. Rockveteranen van The Eagles uit Californië geven er, bijgestaan door de Zuid-Afrikaan Jason Hartman, een concert voor naar schatting 15.000 mensen.

Zaterdag maakt het echtpaar na de kerkelijke inzegening een rondrit. In de avond is een galadiner dat onder leiding staat van de Franse kok Alain Ducasse die grossiert in Michelinsterren. Hij maakt voor de meer dan 500 gasten een diner enkel van producten uit de onmiddellijke omgeving van het prinsdom, met uitzondering van de champagne en de wijn uit Zuid-Afrika.

MONACO (ANP)