Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kerst met... Regina Romeijn

Vrouwonline laat diverse BN’ers aan het woord over kerst. Regina Romeijn bijt het spits af! Regina Romeijn (35) laat ons...

Kerst met... Regina Romeijn

Vrouwonline laat diverse BN’ers aan het woord over kerst. Regina Romeijn bijt het spits af!

Regina Romeijn (35) laat ons binnen in haar prachtige, modern ingerichte huis in hartje Amsterdam en nodigt ons uit plaats te nemen aan haar grote eettafel. Onder het genot van een kop warme thee, met lekkers dat ze speciaal voor ons heeft gekocht, vertelt de presentatrice en Expeditie Robinson 2010-winnares over haar kerstherinneringen, liefde voor eten, dochtertje Bardot van vijf maanden en haar nieuwe boek, dat volgend jaar uitkomt.

Kerstherinneringen“Ik vind Kerst echt fantastisch. Ik geniet van kerstlampjes in de straten of bij mensen in de tuin, dan word ik helemaal blij. Vroeger gingen we met mijn moeder, opa en oma naar de nachtmis in de katholieke kerk. Na afloop kregen we dan thuis een broodmaaltijd met tulband, krentenbrood met spijs, matzes en ander lekkers. Nu kun je dat het hele jaar door kopen, maar vroeger was dat veel exclusiever, in mijn belevenis.

Wat ik op school altijd zo mooi vond, is dat je in de week voor Kerst eerder naar school mocht, nog voor dat de lessen begonnen. Dan had iedereen zo’n zelfbeplakt jampotje met een waxinelichtje op z’n tafeltje staan en werd het kerstverhaal voorgelezen, terwijl het buiten nog donker was. Die intimiteit vond ik erg waardevol.”

Kerst dit jaar“Mijn oudste zus is momenteel op reis naar Nieuw-Zeeland en zelf vlieg ik op kerstavond naar Curaçao, dus de familie valt dit jaar een beetje uiteen. We hebben daarom in november al een soort Kerst en Sinterklaas in één gevierd. Mijn schoonfamilie is Frans-Turks en voor hen is kerstavond altijd heel belangrijk. Mijn vriend Erdem is Engelstalig opgevoed, dus wij vieren daar altijd Christmas Eve met een echte Amerikaanse kerstmaaltijd: kalkoen, cranberries, sweet potatoes en dat soort dingen. Ook hebben we dan een kerstboom met echte kaarsjes erin en een berg kadootjes eronder. Dit jaar hebben we dat ook wat naar voren gehaald.

Omdat ik met kerst niet thuis ben, zet ik dus ook geen kerstboom. En dat vind ik erg hoor, want dat hoort er wel echt bij. Normaal zet ik hem wel, ik vind het leuk om ‘m dan helemaal vol te hangen. Ik heb geen speciale kerstbal van vroeger. Vorig jaar had ik rood-witte versiersels, maar dat vind ik nu weer te standaard. Ik denk dat ik weer alles nieuw zou hebben gekocht. Voor Bardot zou ik wel een heel mooie bal willen kopen, voor haar eerste kerst.”

Eten en koken“Ik kook vaak en graag, maar mijn kerstdagen zijn altijd gevuld met bezoekjes aan familie. Met gescheiden ouders en een schoonfamilie is dat lekker druk. Tweede kerstdag gaan we weleens uit eten of naar een leuk feestje. Een van mijn favoriete restaurants is Lion Noir in Amsterdam. Erg lekker en gezellig, er zit ook een cocktailbar beneden. Het heeft een heel warme inrichting met mooie donkere kleuren.

Zelf hou ik erg van wild, dus als ik in de winterperiode kook voor gasten, maak ik vaak iets van hertenbiefstuk met cranberrysaus en pompoen. Echt van die winterse gerechten. Maar met Kerst hoef ik eigenlijk nooit zelf de keuken in.”

Kado’s“Naast Sinterklaas en Kerst, ben ik in december ook nog eens jarig en hebben mijn vriend en ik eind november altijd onze anniversary. In die periode heb ik dus altijd een beetje een overload aan kado’s. Ik ben eigenlijk anti-prullaria geworden. Ik heb mijn schoonouders ook op het hart gedrukt geen speelgoed voor Bardot te kopen. Ze is nog niet eens een jaar en haar kamertje puilt al uit. Het is too much. Als ze dan toch iets willen geven, dan iets praktisch, zoals kleertjes in haar volgende maat. Zelf heb ik het boek van Dick Swaab, Wij zijn ons brein, gevraagd en een haarmasker, dat is voor Curaçao wel lekker. Maar dat is het. Voor mijn verjaardag heb ik ook gezegd: no presents desired.”

Oud & Nieuw“Normaal gesproken maken mijn vriend en ik rond Oud & Nieuw altijd een bijzondere reis. Vorig jaar zijn we naar Singapore, Cambodja en Vietnam gegaan, maar ook India hebben we al eens bezocht. Met een klein kindje willen we wel weer naar de zon, maar het moet nog niet te spannend zijn voor haar. Nu is dus het meest geschikte moment om vrienden in Curaçao op te zoeken die al heel vaak hebben gevraagd of we langskomen. We verzamelen daar met nog meer vrienden en bouwen daar een mooi feestje.”Terugkijken op 2011“Het hoogtepunt van 2011 is natuurlijk de geboorte van mijn dochter Bardot. Het is zo bijzonder om te merken dat je steeds meer en meer van haar gaat houden. Dat is ongelofelijk.

Ik wilde niet altijd al moeder worden, in tegendeel zelfs. Tijdens Expeditie Robinson kwam de omslag, op dat eiland. Toen dacht ik: nu mag het komen. Ik vond de wereld nooit zo geschikt om kinderen op groot te brengen en ik ben zelf een kind van gescheiden ouders, dat heeft z’n sporen wel nagelaten. Daarnaast is het ook nogal een verantwoordelijkheid. Om de rest van je leven moeder te zijn, is bovendien een keuze waar ik ook nog wel even over heb nagedacht. Maar nu is het zo en het bevalt heel goed, ze is echt fantastisch.”

Wat brengt 2012?“Ik heb geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Er zijn geen slechte eigenschappen meer waar ik vanaf moet. Wel komt in februari mijn boek uit, dat gaat over hoe je in 100 dagen je oude lichaam weer terug krijgt na een zwangerschap. Ik schrijf het samen met trainer Guy van der Reijden, die ook met Lieke van Lexmond, Froukje de Both en Kim Feenstra werkt.

Ik vertel mijn persoonlijke ervaringen vanaf de zwangerschap, met de nadruk op hoe mijn lichaam en gewicht veranderden. De trainer legt daarbij uit wat je moet doen qua oefeningen en waar je op moet letten met eten. Het is de bedoeling dat iedereen het thuis kan doen. Als je een kindje hebt, kun je niet zomaar op elk moment even naar de sportschool. Ik ben zelf meer dan 20 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap, dus ik ben een goed voorbeeld!”