Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vet geld verdienen met celebs

Haar tanden zijn zo wit dat ik bijna word verblind. Haar lippen staan naar voren, waardoor ze het soort mond heeft dat s...

Vet geld verdienen met celebs

Haar tanden zijn zo wit dat ik bijna word verblind. Haar lippen staan naar voren, waardoor ze het soort mond heeft dat sommige meisjes trekken als ze op de foto gaan. Een eendenbekkie.

Op haar gezicht zit zo’n dikke laag make-up dat ik ben bang dat het barst als ze lacht. Haar wimpers zijn fake, evenals haar auberginekleurige extensions. Het is buiten zes graden, maar ze draagt een strakke tanktop die om haar siliconenborsten spant. Aan haar voeten prijken enkellaarsjes met naaldhak en tijgerprint. Haar arm is één volgetattoeëerde spierbonk. Voor me zit glamourmodel turned bodybuilder Jodie Marsh.

Als je Jodie googlet vind je vooral foto’s van een wulpse sexbom die voor feesten en partijen alleen een tepelbedekkende riem draagt. Hoewel ze intens ordinair is, is ze een feest om naar te kijken. Jodie verdient geld met haar lichaam. Eerst als naaktmodel, nu als bodybuilder. In acht weken tijd heeft ze haar lichaam getransformeerd naar één grote spierbundel zonder een grammetje vet. Dit intense proces onderging ze niet omdat ze daar gewoon zin in had, maar voor haar realityserie die in februari in Nederland te zien is bij TLC. Hoewel ze zelf natuurlijk zegt dat ze het sowieso wel had gedaan, met of zonder camera’s.

Als je een beetje bekend bent, kun je miljoenen verdienen aan je lichaam. Niet door simpelweg naakt te poseren, maar ook door je lichaam te transformeren aan de hand van een lucratieve sponsordeal. Jennifer Hudson won American Idol als de volslanke zangeres uit Chicago. Door een dealtje met Weight Watchers is ze inmiddels geslonken tot mini-formaat. Nadat Jennifer haar handtekening onder het contract zette, ging de winst van Weight Watchers met twee procent omhoog. De zangeres verloor zestig pond en kreeg er ook nog eens miljoenen dollars voor. Een rekensommetje van journalist Jo Piazza laat zien dat Jen per verloren pond ongeveer 33.000 dollar in de schoot geworpen kreeg. Ka-ching.

Onze obsessie met celebs in combinatie met ons verlangen naar een slank lichaam betekent kassa voor marketeers. “In de celebritywereld worden overtollige pondjes omgezet in dollars nog voordat de donut zich op de heupen nestelt”, schrijft Jo in haar boek Celebrity, Inc: How Famous People Make Money. Ondertussen heeft Weight Watchers hun volgende buit al binnen. Jessica Simpson is zwanger, maar ze heeft nu al een contract met de afvalgigant voor als ze haar kleine spruit eruit heeft gepoept. Het nog niet eens aanwezige babyvet verliezen levert Jessica drie miljoen dollar op. Ik zeg het nog maar een keer: ka-ching.

Zo’n sponsordeal is een prima win-winsituatie. De beroemdheid in kwestie krijgt volop media-aandacht voor het hernieuwde lichaam en de dieetindustrie werft weer zieltjes. Jodie verteldedeze week aan mij hoe blij ze is met haar bodybuilder-lijf. Nu wil ze alleen nog haar borsten verkleinen, omdat je door haar siliconen haar imponerende buikspieren minder goed kunt zien. Robert Schumacher, denk jij wat ik denk?