Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Minister kauwt langer op kannibalenkwestie

DEN HAAG - Hebben BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno kannibalisme bedreven door in hun tv-show Proefkonijnen...

Minister kauwt langer op kannibalenkwestie

DEN HAAG - Hebben BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno kannibalisme bedreven door in hun tv-show Proefkonijnen een stukje vlees van elkaar op te eten? CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp heeft die vraag gesteld aan minister Marja van Bijsterveldt (Media).

Hij wil namelijk weten of er strafbare feiten zijn gepleegd. Maar de minister kan niet binnen de gestelde termijn een antwoord geven, schreef ze aan de Tweede Kamer.

De CDA-bewindsvrouw praat met haar collega Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) over de kwestie, want ze vindt het maar taaie kost. Als gevolg van 'de complexiteit van de materie' en de afstemming met Opstelten heeft ze meer tijd nodig. De minister streeft ernaar de beantwoording binnen 3 weken alsnog naar de Kamer te sturen.

In december was te zien hoe de presentatoren een stukje vlees van elkaar op aten. De mannen hadden voor de uitzending allebei een stukje uit hun lichaam laten snijden: Valerio een stukje van zijn buik en Dennis een stukje bil. Een kok in de studio bereidde het vlees voor.

Mochten de presentatoren worden aangeklaagd voor hun experiment, kunnen zij rechtsbijstand verwachten van advocaat Gerard Spong. Hij zegde in de uitzending toe de BNN’ers en alle andere betrokkenen in de rechtszaal bij te staan als dat nodig is.