Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Uitvaartverzorgers klagen over Rambam

AMSTERDAM - Drie uitvaartorganisaties stappen naar de Raad voor de Journalistiek met een klacht tegen het VARA-programma...

Uitvaartverzorgers klagen over Rambam

AMSTERDAM - Drie uitvaartorganisaties stappen naar de Raad voor de Journalistiek met een klacht tegen het VARA-programma Rambam. Dat hebben zij dinsdag aangekondigd. De makers wilden misstanden in de branche aan de kaak stellen maar deden dat volgens de organisaties 'uiterst respectloos'.

De drie bedrijven (DELA, Monuta en Yarden) claimen onder valse voorwendselen naar een sterfgeval te zijn gelokt. Maar een lichaam kregen ze nooit te zien en er werd nogal wat toneel gespeeld', aldus de verklaring van de drie. De uitvaartondernemers vertrouwden de zaak niet.

Een woordvoerster van de VARA stelt dat de makers van het ontmaskeringsprogramma Rambam wilden aantonen dat er veel mis is in de uitvaartbranche. Zo zouden ondernemers zich niet aan de richtlijnen houden of te veel geld vragen. Het programma, met onder anderen Linda Hakeboom, Max van den Burg en Rogier Cornelisse, wordt eind januari uitgezonden.

De programmamakers krijgen ook een factuur voor alle gemaakte kosten. Als er - verborgen - opnames van medewerkers zijn gemaakt, mogen die niet op tv.