Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Populaire boeren BZV komen uit Noord-Holland

RIJSWIJK - Het tv-programma Boer Zoekt Vrouw trekt elke zondagavond een enorme vaste schare kijkers, zo’n 4 miljoen. De...

Populaire boeren BZV komen uit Noord-Holland

RIJSWIJK - Het tv-programma Boer Zoekt Vrouw trekt elke zondagavond een enorme vaste schare kijkers, zo’n 4 miljoen. De boeren die zich als lijdend voorwerp van het programma lenen, trekken echter een qua grootte heel wisselend publiek, zo blijkt uit een onderzoek van Sargasso.

nl en het ANP. De populairste boeren onder potentiële geliefden wonen in Noord-Holland.

De boeren uit die provincie kregen over het algemeen de meeste brieven van potentiële levenspartners. Ook de Limburgse en Drentse boeren blijken een flinke postzak vol te krijgen, terwijl in Overijssel , Flevoland en het gehele zuidwesten van Nederland het aantal enthousiastelingen zwaar tegenvalt.

In Noord-Holland spant de 26-jarige Henk van Vliet uit Obdam (seizoen 6) nog altijd de kroon met 1109 brieven. Er zijn echter meer boeren in de ogenschijnlijk populaire provincie die overstelpt werden met brieven. Zo kreeg Gijsbert Bakhuizen (seizoen 5) er ruim 800, Martin van de Peet (seizoen 6) er 276 en Joris Kollewijn (seizoen 1) er 246. Alleen boer Gradus (seizoen 5) uit Laren is met 20 brieven een vreemde eend in de bijt.

Komende zondag is de laatste aflevering van dit seizoen, het zesde in de serie.