Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeuvreprijs voor George Baker

HILVERSUM - George Baker krijgt vrijdag 14 september een oeuvreprijs van Radio 5 Nostalgia. Dat maakte presentatrice Tin...

Oeuvreprijs voor George Baker

HILVERSUM - George Baker krijgt vrijdag 14 september een oeuvreprijs van Radio 5 Nostalgia. Dat maakte presentatrice Tineke de Nooij dinsdag bekend op de zender. De Little Green Bag-zanger wordt geëerd vanwege zijn 'onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek' in zijn carrière die al 45 jaar duurt.

Baker krijgt de prijs tijdens een speciaal jubileumgala in het DeLaMar theater in Amsterdam. Hij zingt daar onder begeleiding van het New Symphonic Orchestra zijn grootste hits. Van Little Green Bag (1969) tot Una Paloma Blanca (1975). Het gala wordt live uitgezonden op Radio 5 Nostalgia, in de Week van de Nederlandse Muziek (10-14 september).

Eerder reikte de radiozender de oeuvreprijs uit aan Cliff Richard, Lee Towers en Willeke Alberti. De prijs bestaat uit een award en 5000 euro. Het geldbedrag gaat naar een door de ontvanger gekozen goed doel. Baker maakt tijdens het gala bekend welk doel hij kiest.